Няма вероятност с КЕВР да постигнем някакъв консенсус, каза директорът

...
Няма вероятност с КЕВР да постигнем някакъв консенсус, каза директорът
Коментари Харесай

Директорът на Младежкия театър: С КЕВР няма да постигнем съгласие за сградата, Атанасов да застане зад нас

Няма възможност с КЕВР да реализираме някакъв консенсус, сподели шефът на Младежкия спектакъл Михаил Байков във връзка желанието на Комисията за енергийно и водно контролиране да получи безплатно помещение, което е благосъстоятелност на театъра.

Байков съобщи това по време на мирния митинг, който управлението провежда пред постройката на Младежки спектакъл „ Николай Бинев “, и който присъединяване взеха представители на театралната колегия от други столични театри. На място пристигна и ръководителят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев.

„ Нашите претенции са да създадем всичко допустимо да запазим едно помещение, което е благосъстоятелност на Младежки спектакъл, за което Младежки спектакъл има акт за държавна благосъстоятелност и за което има предпочитание да ни бъде безплатно отнето. Събираме се през днешния ден и хората, които са зад мен, през днешния ден са тук, с цел да потвърдим, че няма опция, по която някой да разгласи с административни цели и способи, че едно помещение е с отпаднала нужда, да го преактува и да го вземе, с цел да го употребява за свои неща “, безапелационен е той.

По думите на шефа, Младежки спектакъл е притежател на това помещение и управлението ясно е декларирало защо желае да го употребява. Байков съобщи, че Младежки спектакъл няма никакви планове да го отдава чартърен, „ първо, тъй като това е невероятно и, второ, тъй като имаме напълно други планове на това пространство “.

„ Нашите планове са да създадем куклена сцена, което аз съм декларирал още при подаването на своите документи и своята кандидатура за шеф на Младежки спектакъл в Министерството на културата през месец ноември, защитил съм тази теза през месец април и в този момент остава да я осъществяваме “, сподели Байков.

Той акцентира, че е правилно, че с министъра на културата Атанас Атанасов са провели среща преди две седмици, която е траяла над два часа. „ Това, което тогава обаче се разбрахме е, че той има нуждата да огледа тази обстановка от всички вероятни страни, да се запознае с всички гледни точки. Явно се е срещнал към този момент, откакто мнението, което изрази предходната седмица, е в поддръжка на Младежки спектакъл, тъй че мощно се надявам и разгадавам да застане, първо, зад Младежки спектакъл, второ, да напише нужното мнение, което да изпрати до Министерство на регионалното развитие и, трето, Министерство на регионалното развитие да се сезира и да отговори на КЕВР, че не им дава помещението “, сподели още Байков. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР