Няма възраст за красивите умове. Той е само на 18,

...
Няма възраст за красивите умове. Той е само на 18,
Коментари Харесай

18-годишен българин със забележителни научни постижения

Няма възраст за красивите мозъци. Той е единствено на 18, а името му към този момент е добре познато в научните и софтуерни среди. Младият български академик и бизнесмен - Звездин Бесарабов, тази седмица показва България на Европейския конкурс за млади учени. Той е притежател на няколко влиятелни интернационалните награди в областта на науката и технологиите, както и на президентското отличие "Джон Атанасов " за дебютен пробив в осведомителните технологии, съобщи би Ти Ви.

Един от най-младите лектори в „ СофтУни”, който към този момент се радва и на триумфите на учениците си. Запален иноватор, разработчик и бизнесмен. Звездин Бесарабов е единствено на 18 година, а към този момент изготвя и оферти за смяна в просветителната система към МОН. Когато е в девети клас, става факт и първата му лична разработка. „ Имах рана на ръката и не можех да пиша и като всеки човек, който се занимава с компютри, доста ни мързи. Като доста ни мързи да преписваме изтърван материал от учебно заведение, просто си вършим машина, която да го прави вместо нас. Така съм си писал литературни есета и госпожата по този начин и не разбра”, споделя Звезди.

Това му носи правото да показа страната ни на влиятелни интернационалните изложби. Работата му е оповестена в известен теоретичен вестник, а продуктът му е вкаран в индустриалната линия на интернационална компания. Негова пристрастеност и ентусиазъм е изкуственият разсъдък.

С подобен план той ще показа България на Европейския конкурс за млади учени. За първи път страната ни семейства на влиятелното съревнование, на което ще гостуват някои от най-изтъкнатите учени в света. Български участници са още Андрей Гиздов и Николай Пашов.

Средата в България за насърчаване на информатика и математика е извънредно добра от позиция на студентски и училищен планове, тъй че няма безусловно никакво опрощение от опциите, които имаме тук, счита Звездин.

Докато е гимназист обаче му се постанова да балансира сред участията по света и уроците. Това го стимулира да заеме дейна позиция и да се опита да внесе смяна в метода на подготовка на най-изявени гении. И макар че всички порти към интернационален триумф са необятно отворени за него, той желае да основава новаторски решения, с които да усъвършенства живота на хората тук – от България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР