Няма върнат пациент от плевенската УМБАЛ Д-р Георги Странски“, който

...
Няма върнат пациент от плевенската УМБАЛ Д-р Георги Странски“, който
Коментари Харесай

Ръководството на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“: Няма върнати пациенти със спешни заболявания

„ Няма върнат пациент от плевенската УМБАЛ „ Д-р Георги Странски “, който е на хемодиализа, с хематологични болести, с онкозаболяване, на химиотерапия. Съставен е лист, по който да влизат, защото те са незабавни положения. Здравният министър Кирил Ананиев очевидно е подведен от неточни телевизионни репортажи. Затова е останал с усещане, че заповедта му не се извършва “, сподели пред Actualno.com пиарът на здравното заведение Момчил Цветков.
Отговорът му в резултат на изказване на здравния министър, в което той упреква болничното заведение, че не съблюдава нарежданията му.
Цветков добави, че тази заран пред входа на болничното заведение са се събрали 20-тина души, които очевидно не са разбрали, че тя е под карантина. 90 на 100 от тях са били за ТЕЛК. А при наложена карантина ТЕЛК единствено преглежда документите на хората и ще ги вика на други дати.
Сред чакащите имало и мъж, който се върнал от Италия. Но вместо да се обади на персоналния си доктор, той решил да пристигна в болничното заведение. Веднага е спретнат в Спешното и му е взета проба за проучване за ковид.
Всичко, разпоредено в заповедта на министър Ананиев , се съблюдава прецизно. Подложени сме на невиждан мониторинг – такова нещо в България в никакъв случай не се е случвало. Съвсем естествено е пред нашата болница да има повече хора, в сравнение с пред габровската, тъй като тя е три пъти по-голяма и дава отговор за район от 4 области. Всички в болничното заведение към този момент са на ръба на силите си, има лекари, които не са спали от 48 часа “, сподели още Момчил Цветков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР