Няма увеличаване на заплахите в Черно море или промяна в

...
Няма увеличаване на заплахите в Черно море или промяна в
Коментари Харесай

ВМС: Няма увеличаване на заплахите в Черно море или промяна в обстановката

Няма увеличение на заканите в Черно море или смяна в ситуацията – това обявиха във Варна командирът на Военноморски сили контрадамирал Кирил Михайлов и флотилен адмирал Велко Велков. Те управляват националното, което е отворено и за задгранични военноморски сили. Тази година се включиха представители на 13 страни и 26 държавни, неправителствени и частни организации.



Контраадмирал Михайлов акцентира, че учението не е ориентирано към нито една страна в Черно море, не е планувано и изпращане на кораби в зоната на спора в Израел. Според флотилен адмирал Велков, няма смяна в рисковете и заканите в Черно море – все още те идват от дронове с загубен надзор и от плаващи мини.



Участниците в учението “Бриз 2023 ” са предизвестени да бъдат изключително деликатни по време на плаванията. Корабите и вертолетите излизат на море от понеделник, а в петък е денят за демонстрации. Тази година той ще се организира в авиобаза “Чайка ” и по време на учението ще бъде направена годишната оценка на нашата Морска тактическа група за специфични интервенции.

Автор и фотоси: Светлана Ганчева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР