Няма управляващи и опозиция в СОС - ние в момента

...
Няма управляващи и опозиция в СОС - ние в момента
Коментари Харесай

Вили Лилков: Няма управляващи и опозиция в СОС - търсим начин да започнем работа

" Няма ръководещи и съпротива в СОС - ние сега търсим рационално болшинство, което споделя, че общинският съвет би трябвало да стартира работа, с цел да не се трансферира рецесията в Столична община ". Това сподели в " Денят стартира с Георги Любенов " общинският консултант от " Спаси София " Вили Лилков.

" Изпускаме периоди - до 15-20 февруари ние би трябвало да разгледаме бюджета. Този дневен ред ни притиска да намерим рационално решение ".

Следващото публично съвещание на Столичния общински съвет е планувано за 25 януари, само че общинарите ще се съберат още на 15-и, защото би трябвало да дадат мандати на районните кметове за програмата за саниране.

" Срокът изтича на 16-и. Това демонстрира, че неработенето на общинския съвет основава проблеми на София. Общината има един дневен ред, който си тече, натрупат се преписки и проблеми ", сподели Лилков.

Сперд Лилков предлагането на ПП-ДБ-СС за ротационен ръководител без присъединяване на ГЕРБ е обвързвано с дълготрайно съглашение, което все още не е допустимо. В тази коалиция се включват Българска социалистическа партия и " Синя София ", които имат кардинални разлики, уточни той.

" По-възможен е разновидността, който предложихме с Карлос Контрера - избор на ръководител с мандат до приемането на бюджет за 2024 година, след което този ръководител подава оставка. През това време политическите обединения, от които главно зависи да се образува болшинство - ПП-ДБ-СС и ГЕРБ-СДС би трябвало да стартират договаряния "

Трябва да се образуват непрекъснатите комисии към общинския съвет, тъй като без тях нито един отчет, подаден към общината, не може да се прегледа, сподели още Лилков. Кметът също би трябвало да внесе своята стратегия за ръководство и промени, която ще даде рамката, в която могат да влязат и договарянията за бъдещо ръководство

" Ние предлагаме непрекъснатите комисии да се сформират на паритетен принцип - всеки да получи опция възможност да влезе в тях и според от своето посланичество, да оглави подобаващ брой комисии ".

Вили Лилков счита, че Васил Терзиев няма директно присъединяване в разногласието сред ПП-ДБ-СС и ГЕРБ-СДС. Определи като невъзможна коалиция сред " Синя София ", Българска социалистическа партия и " Възраждане ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР