Няма умисъл при размяната на двете бебета. Има обаче някои

...
Няма умисъл при размяната на двете бебета. Има обаче някои
Коментари Харесай

Директорът на Шейново: Има низ от нелепи случайности, разминаването е станало при първото раздаване на бебетата

„ Няма предумисъл при размяната на двете бебета. Има обаче някои смущаващите обстоятелства. Това са, че през целия престой в болничното заведение нито една от двете майки не е обърнала внимание на номерата на гривничките, при самото изписване нито една от гривните не е била сверена, както и това, че 3 месеца е разумно човек да не си огледа гривничката на бебето ", сподели шефът на " Шейново " доктор Румен Велев.

" Бих споделил, че това е низ от нелепи случайности и може би неточност на един човек, който първоначално е объркал нещата. Поднасям същински извинения пред двете фамилии ", сподели доктор Велев. 

„ След като бебенцата се родят, и откакто ги приемем в неонатологично поделение, ние ги слагаме в едни кошчета, с които по-късно ги носим на майката. На тези кошчета на доста видно място има един огромно картонче, на който написа името на майката и номера на бебето, който е идентичен с този на майката. По този метод става параленост и самите майки си виждат бебетата. Разминаването е станало тъкмо тогава – при първото разпределяне на бебенцата ”, сподели доктор Румен Велев.

„ Разбрахме за размяната след 8-9 декември, когато едната от майките се беше обадила да каже, че има някакво подозрение. Тогава едната майка е видяла гривничките и че те не подхождат. На идващия ден още уведомих полицията за това ", сподели още той.

Все още не е ясно по кое време бебетата ще се върнат при биологичните си родители. 

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР