Няма турист, който да не се възхищава на архитектурата и

...
Няма турист, който да не се възхищава на архитектурата и
Коментари Харесай

Дългият, бавен залез на Венеция

Няма екскурзиант, който да не се възхищава на архитектурата и оригиналността на Венеция. Въпреки това обаче туризмът не е задоволителен, с цел да измъкне града, издигнат напълно върху вода, от сложното икономическо състояние, в което се намира.

Дори и от най-бързото посещаване може да се забележи, че Венеция не е същата като преди. Туристите доминират за сметка на локалното население. Неговият брой е бил максимален през 50-е години на предишния век. Сега той е едвам 1/3 по отношение на тогава, написа Bloomberg.

Градът нe може да се оправи с разрастващата се наклонност на от ден на ден туристи и все по-малко локални поданици. А поради дребната лагуна се случват произшествия, защото пространството не може да се побере огромния брой круизни кораби.

Венеция обаче не може да приключи или ограничи тази политика, защото е музеен град и разчита на приходите от туристи. Традиционните промишлености като тези с химикали и стомана изчезват и Италианското Министерство на иконимическото развиването даже е оповестило индустриална рецесия.

Според локални предприемачи градът е обхванат от несъразмерния туризъм, а услугите не могат да дават отговор на възходящото търсене на динамичен на ниска цена туризъм.

Близо 5 милиона туристи са посетили Венеция през 2017 година по отношение на 2,7 милиона през 2002 година съгласно данни от хотелите в северноиталианския град, като не се взимат поради хилядите резервации в Airbnb. А локалното население е намаляло и към този момент е под 60 000 поданици.

Много предприемачи за оставили в предишното разпоредбите за ценообразуване за туристите и в този момент локалните са принудени да заплащат като задгранични гости повишени цени.

" Венеция се трансформира в невероятно място за живеене. Всичко е прекомерно скъпо, тъй като е предопределено да подтиква туризма ", споделя Никола Уси, махленски търговец на сувенири.

Освен високите цени, предизвикателство за локалните поданици е и изменението на климата. През 2018 година е имало 121 дни на приливи, като равнището на морската вода се е покачвало с 80 сантиметра над морското ниво. В резултата на това доста домове, заведения за хранене и магазини са били наводнени.

MOSE e план на оборудване, което се построява отвън венецианската лагуна, с цел да я защищити от приливните талази на Адриатическо море. Според локалните обаче той е ненужен и се забавя поради корупцията в града.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР