Няма толкова голямо забавяне на парите, които хотелиерите се оплакват,

...
Няма толкова голямо забавяне на парите, които хотелиерите се оплакват,
Коментари Харесай

Само 15% от парите за бежанците не са изплатени на хотелиерите

„ Няма толкоз огромно закъснение на парите, които хотелиерите се оплакват, че не са получавали за украинските бежанци. Платили сме 187 млн. лева От тях имаме да плащаме към 15%, свързани с всевъзможни типове тъжби от хотелиери през тези интервали. Това са към 30 млн. лева ”. Това изясни в ефира на „ Здравей, България ” Константин Ботев, държавен специалист дирекция „ Туристическа политика " към Министерството на туризма.

Той разясни, че за преместването на украинците в държавни бази ще има специфичен метод и не може съответно да разясни за тези в Кранево.

„ Променя се програмата и страната си влиза във функционалността да ги настанява в бази. До момента настаняването по хотели бе нестабилен метод. Малко страни вършат сходно нещо. 15-те лв., които се дават на хотелиера за един емигрант, все още стигат за изхранване ”, добави Ботев.

Припомняме, че преди два дни стана ясно, че украинците ще би трябвало да бъдат преместени от хотели в държавни бази. Срокът за това е 15 дни. В същото време - хотелиери по Черноморието, които към този момент с месеци са настанили бежанците, имат доста неизяснени въпроси.

„ Искаме да разберем какво постанова тези премествания. За нас е обедно. Тези хора живеят в положителни условия. Очакваме опрощение. Има забавяне на заплащанията, само че сега въпросът не е толкоз финансов, колкото честен ” сподели Станислав Димитров, притежател на хотел в Кранево.

„ От името на бежанците в нашия хотел желаеме да благодарим на страната за това, което направи за тях. Имаме пенсионери, онкоболни хора, майки с деца. Трябва да знаем какво ще се случи с тях ”, изясни Красена Пачева, различен хотелиер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР