Няма точни данни за това точно колко ЛГБТ войници служат

...
Няма точни данни за това точно колко ЛГБТ войници служат
Коментари Харесай

50 000 ЛГБТ бойци от ВСУ искат узаконяване на еднополовите бракове

Няма точни данни за това тъкмо какъв брой ЛГБТ бойци служат във Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), само че групата LGBT Military в Instagram, която разгласява фотоси на гейове и лесбийки, пресмята, че броят им е към 50 000.

Според The Telegraph, откакто Естония стана първата страна от някогашния Съюз на съветските социалистически републики, която узакони еднополовите бракове, има възможност, Украйна да бъде идната.

Изданието цитира историите на украински ЛГБТ бойци. Първата е за Борис и Валентин, които се срещат в Tinder. Само няколко седмици след пълномащабното навлизане на Русия в Украйна двойката се среща в кафене в Киев, като единият от мъжете по това време към този момент служи в армията, където постъпва, когато стартира огромната война.

" Наистина го харесвах, само че обстановката беше странна, тъй като беше началото на войната. Никога не съм си мислил, че войната може да наподобява по този метод - да срещнеш момче от Tinder в едно кафене ", споделя мъжът.

Тази седмица Естония стана първата страна от някогашния Съветски съюз, която узакони еднополовите бракове. Министър-председателят Кая Калас съобщи, че решението ще " даде нещо значимо на доста хора ". Открито хомосексуалните бойци в Украйна се надяват, че страната ще последва този образец.

Законопроектът за гражданските съюзи, който ще узакони еднополовите партньорства, вече бе импортиран в Радата, украинския парламент. А за това значително способства войната, която има измерения и върху тази тематика.

Алина Сарнацка, 36-годишна военнослужеща, която се бори в Донбас, показва, че приятелката ѝ няма да може да разбере какво се е случило с нея, в случай че бъде убита или ранена по време на сраженията.

" Ако почина във войната - сподели тя пред The Sunday Telegraph, - партньорката ми няма да може да получи никаква информация за мен, тъй като не е моя брачна половинка. "

Предложеният закон също по този начин ще разреши на еднополовите двойки да вземат медицински решения, да погребват околните си съгласно техните стремежи и да получават поддръжка от страната.

Според Борис признаването на тези партньорства е " по-важно от всеки път ".

" Ние се борим за независимост, за демократични полезности, за европейски полезности ", споделя той.

За Алина войната е ускорила позитивната смяна в отношението на украинците към откритите гейове и лесбийки, които се борят.

" Когато като доктор евакуираш някого и си гей, хората не те молят да спреш и да изчакаш различен доктор ", споделя тя. " Откакто стартира войната, няма значение кой е гей и кой е лесбийка - искаш да живееш ", прибавя тя.

Алина споделя, че другите бойци, с които се бори един до друг са изцяло наясно със сексуалността ѝ, партньорката ѝ и нямат никакъв проблем с това.

" Войниците са семейство. Не можеш да си в семейство с други хора и да не им кажеш за колегата си или за себе си. "

На 7 март 2023 година във Върховната рада бе импортиран за регистрация проектозакон за въвеждане на института на записаните партньорства в Украйна (№ 9103).

Православната черква на Украйна обаче определи проекта като недопустим, защото " представлявал опасност за публичния морал ".

Министерството на защитата също не поддържа законопроекта за записаните цивилен партньорства.

 

Инфо: OFFNews.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР