Няма точна рецепта как се става успешен професионален футболист. Всеки

...
Няма точна рецепта как се става успешен професионален футболист. Всеки
Коментари Харесай

Трънливият път на 5 известни играчи към върха

Няма точна рецепта по какъв начин се става сполучлив професионален футболист. Всеки върви по своя път, а някои от историите на известните играчи демонстрират, че крачките, които футболистите вършат към огромната цел могат да са доста разнообразни.

Ето някои известни футболисти с забавни истории:

Мирослав Клозе

Докато играе за петодивизионния ФК 08 Хомбург като 19/20-годишен през 1999-а, Мирослав Клозе работи като строител. Талантът на родения в Полша нападател въпреки всичко е видян и той стига националния отбор на Германия, за който играе от 2001-а до 2014-а година.

Дадо Пършо

Хърватският футболист се мести във Франция през 1993-а година, с цел да играе в нискодивизионния ФК Руан, а в това време работи и като автомеханик. Вече на 25 години той е видян от мениджъра на Монако и го притегля в тима. Пършо се утвърждава в състава и оказва помощ за постигане на финала в Шампионската лига през 2004-а година.

Лука Тони

Лука Тони се подвизава във втора и трета дивизия в Италия преди да подпише с Палермо през 2003-а година. Вкарва 30 гола в дебюта си и Палермо влиза в Серия А, а през идващия сезон осъществя още 21 попадения. Нападателят вкарва 33 гола за Фиорентина и невероятните 39 гола за Байерн Мюнхен в първите си сезони за тези тимове.

Миливое Новакович

Словенският нападател стартира от аматьорския футбол в Австрия, мина през българския Литекс през сезон 2005/2006 и стигна до Бундеслигата. Определен е като незадоволително надарен в Словения и по тази причина като 20-годишен отпътува за Австрия. Реализаторският му усет въпреки всичко е видян и на 25 години Новакович заиграва в локалната първа дивизия. Словенецът продължава развиването си, с цел да стигне до първодивизионния немски Кьолн.

Йън Райт

Английският футболист също заиграва футбол на високо равнище на относително късна възраст. Отбелязва 387 гола в 581 мача. Скаут на Кристъл Палас вижда Райт и го кани на проби. Той впечатлява тогавашния управител на отбора и подписва професионален контракт през 1985-а година, когато е 22-годишен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР