Няма точка в днешното заседание на Министерския съвет, касаеща темата

...
Няма точка в днешното заседание на Министерския съвет, касаеща темата
Коментари Харесай

Борисов: Спрямо мигрантите водим достатъчно твърда политика

Няма точка в днешното съвещание на Министерския съвет, касаеща тематиката за наказания във връзка с Унгария . Това разгласи министър-председателят Бойко Борисов пред публицисти в Австрия, където взе участие в неофициалната среща на държавните и държавни ръководители на Европейски Съюз, оповестява пресслужбата на Министерски съвет. Премиерът посочи, че тематиката е била обсъждана единствено на оперативно съвещание на кабинета, на което резултатите от поставените за разглеждане въпроси нямат правна стойност.
 
" Колегите Симеонов и Каракачанов сложиха на разискване, в случай че един ден, след две години, се стигне до такова решение против Унгария, ние като държавно управление да се обявим против наказването за Унгария в частта за лишаване на глас. Няма драма, няма нещо, което да е решено ", добави министър председателят Борисов. Той посочи, че тематиката няма да бъде обсъждана и на неофициалната среща в Австрия, която стартира през днешния ден.
 
Министър-председателят позволи, че може би Унгария би трябвало да направи промяна в политиките си в някои връзки.
 
Той още веднъж акцентира позицията на България по тематиката за миграцията . " Моята идеология в тази ситуация е, че всяка една страна на външна граница, би трябвало да има политическата воля, да направи своите вложения, както ние, и да ограничи до най-малко незаконната миграция ", сподели министър председателят Борисов.

" По отношение на мигрантите България води може би най-твърдата политика. Доколкото разбрах, ще има запитване в Европарламента за какво връщаме мигранти на Турция. Ние водим задоволително твърда политика, съобразена с правата на индивида ", безапелационен беше Борисов, като в това време добави: " Някои изявления и третирания на мигрантите в недобър дух също е неприемливо. Надявам се и Унгария, и ЕС  да не допуснем това да се случи ".-->
 
Той напомни ограниченията, които предприе страната ни - с построяването на възпрепятстващото оборудване по границата с Турция , изпращането на екипи на Фронтекс по границата , закупуването на съвременна техника, която следи за нелегално прекосяване на българска територия и усилената работа на Гранична полиция и армията.
 
Министър-председателят добави, че в този момент европейските водачи работят интензивно по споразуменията с трети страни до момента в който преди години са били скептично настроени. " Споразумението с Турция преди се приемаше като разкол, до момента в който в този момент има отчет, до каква степен сме стигнали ", сподели още министър председателят Борисов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР