Няма ТЕЦ-ове, които да изгарят в момента отпадъци. Трябва да

...
Няма ТЕЦ-ове, които да изгарят в момента отпадъци. Трябва да
Коментари Харесай

Нено Димов: Няма ТЕЦ-ове, които да изгарят в момента отпадъци

Няма ТЕЦ-ове, които да изгарят сега боклуци. Трябва да кажа, че това е политика към която би трябвало да вървим все по-малко. По европейски правила би трябвало да се изгарят боклуци под 10%. Изгарянето на биомаса не е позволена, минава се през тежка процедура, с цел да се прави това. Трябва да се подсигурява опазването на околната среда и здравето на хората. Това съобщи министърът на околната среда и водите Нено Димов в ефира на Българска национална телевизия.

По думите му в Перник ТЕЦ-а способства за замърсяването на въздуха, само че в границите на нормите. "В "Брикел " да вземем за пример изисквахме и те инсталираха спомагателни 10 камери и те наблюдават потока на изгарянето гориво. Направихме промени в закона и на следващия ден би трябвало да ги приемем. Така местаната власт ще вижда 24/7 часа поточната линия и архива ще се пази 6 месеца ", сподели още Димов. По думите му това е методът да се ревизира дали през нощта се изгарят боклуци.

"България не е глобявана до момента за нездравословните излъчвания. За идващите три години има отделени от бюджета 700 млн.лв. В Бургас и София има резистентен тренд за понижаване на замърсяването ", безапелационен е той.

По думите му ще има нерегламентирани сметища, до момента в който не променим метода си на мислене, по-късно идва контрола. Почистването им е скъпо, сподели Димов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР