Няма такъв зеленчук, който да не допринася за вашето здраве,

...
Няма такъв зеленчук, който да не допринася за вашето здраве,
Коментари Харесай

5 промени, които ще настъпят с вас, ако хапвате лук всеки ден

Няма подобен зарзават, който да не способства за вашето здраве, само че лукът е зарзават, който е от първите в класацията

Лукът е добър източник на витамини, минерали и фибри и е известно, че предлага разнообразни изгоди за здравето. Известно е, че лукът е потребен за здравето на сърцето, костите и червата, написа

Лукът е измежду най-богатите хранителни източници на хранително вещество, наречено кверцетин, за което е известно, че не разрешава интензивността или основаването на детайли, причиняващи рак. Флавоноидите идват от растения и се намират в изключително обилие в лука.

Тези, които са подхванали дълготрайна диета с високо наличие на флавоноиди, понижават риска от болест на Алцхаймер, безапелационни са проучвания. Но потреблението на лук има също и доста други преимущества, които ще изненадат много от вас, откакто ги прочетат. Имайте поради обаче, че в случай че сте чувствителни към лук, е целесъобразно да се консултирате с доктор, преди да го консумирате.

Ще ви посочим 5 изгоди от лука, които могат да оказват помощ за реализиране на мечтаната от вас цел, в случай че го включите в ежедневното си меню.

1. Лукът усилва плодовитостта

В предишното мъжкото неплодородие се е лекувало с лекарски прегледи, интервенции и доста проби. В днешни времена можем просто да пием сок от лук. Приемането на огромно многообразие от антиоксиданти (които лукът има в изобилие) е иновация за повишение на успеваемостта на плодовитостта. При това лука е естествен артикул.

2. Лукът оказва помощ при кръвоизлив от носа

Чудесен метод да спрете кръвотечението от носа е потреблението на лук. Това можете да постигнете, като вземете половин глава лук и я поставите тъкмо под ноздрите си, след което вдишайте. Лукът съдържа витамин С и биофлавоноиди, които способстват за прекъсването на кървенето. Друго преимущество на лука е, че оказва помощ при запушен нос. Лукът разхлабва проходите в носа, като улеснява дишането.

3. Лукът стопира депресията и усъвършенства настроението

Лукът съдържа фолиева киселина, която оказва помощ за попречване на появила се меланхолия и покачва настроението ви посредством разграждане на аминокиселина, наречена хомоцистеин.

4. Дъвченето на недопечен лук оказва помощ против формиране на кариеси

Дъвченето на недопечен лук ще направи зъбите ви по-устойчиви на кариеси, тъй като се бори с всички бактерии в устата. Достатъчно е да дъвчите малко лук за 2 до 3 минути, като това може да помогне за предотвратяването на кариеси.

5. Лукът ускорява имунната система и защищава от простуда и грип

Според Люк Коутиньо, който е здравен специалист, лукът може да помогне за попречване на настинки, кашлица, тресчица и възпалено гърло.

Това става, като нарежете лука на части и ги накиснете във вода за 6 - 8 часа. Приемайте от лучената вода по 3-4 супени лъжици, по 3 пъти дневно за лечебни изгоди.

Вярвате или не, обаче една топла домашна лучена чорба също може да направи чудеса с тялото ви. Ако ли пък ви се хапва нещо по-така, пригответе си хрупкави лучени кръгчета.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР