Няма такъв човек като Тръмп. Без всякаква милост е. Без

...
Няма такъв човек като Тръмп. Без всякаква милост е. Без
Коментари Харесай

Български лекар в САЩ: Ние лекуваме хората, а не лабораторните показатели

 Няма подобен човек като Тръмп. Без всякаква благосклонност е. Без съчувствие. Без състрадание към хората. " Български доктор в Съединени американски щати, поискал анонимност, приказва в прав текст за грешките на Доналд Тръмп в рецесията с ковид.

" На последното ми дежурство имах 18 пациенти. Един от тях беше млад и изглеждаше изцяло възобновен. Нямаше проблеми с дишането, цяла седмица тестванията му бяха негативни. Готвех се да го изпиша, когато внезапно подвигна температура и го втресе. Оказа се, че в действителност не е оздравял или вирусът го повтаря. Не можем да разберем. "

Това ни споделя български лекар, поискал анонимност, който работи във Филаделфия. Д-р Б. има специалности по детска кардиология, вътрешни заболявания и палиативна медицина. В болничното заведение във Филаделфия, където работи, не е имало голям пик като този в Ню Йорк. Защото, споделя медикът, Ню Йорк е бил " опитното зайче ", дало уроци за грешките при лекуването на КОВИД-19.

" Много сътрудници в Ню Йорк първоначално сбъркаха, като интубираха болните единствено тъй като сатурацията им е 80%. После не можеха да ги откачат от апарата седмици наред, което срина здравната система там. Да, лабораторните индикатори са значими, само че за всеки пациент би трябвало да решаваш най-вече въз основата на клиничната картина, която разпростира. Ако някой стартира да диша 40 пъти в минута като новородено и не го наблюдаваш, може да се измори да диша и да спре. Затова сме непрекъснато до тях. Ние лекуваме хора, а не рентгенови фотоси и лабораторни индикатори ", изяснява лекарят. И прибавя: " Едно от най-важните знания по време на борбата против вируса е познанието за себе си - колко неорганизирани сме като страна и какъв брой дълбоки са несъгласията посред ни. Особено с хората от вътрешността на страната, които бяха срещу затварянето на страната и фанатично имат вяра, че няма потребност от защитни ограничения. Но най-фанатичната религия е вярата на тези с най-ограничени знания ".

Д-р Б. не пести рецензии и по адрес на президента Доналд Тръмп. " Той играе основна роля за раздялите в страната, като подбужда хората да стачкуват, само че единствено в щати, в които губернаторите са демократи. Наскоро Тръмп и неговият щаб за битка против вируса излязоха с съответни критерии за това в кои щати рестриктивните мерки може да паднат. Към момента тези критерии не бяха изпълнени от Минесота, Мичиган и Джорджия. Само няколко часа по-късно Тръмп написа на своите почитатели в Туитър " Освободете Мичиган, освободете Минесота ", които са щати с губернатори демократи. Но не сподели същото за Джорджия, където губернаторът е републиканец. В тези два щата започнаха митинги и най-страшно стана, когато пред Сената в Мичиган се появиха въоръжени хора с джипове, които желаеха да освобождават щата от губернатора демократ. Абсолютно ненормална работа. Тези хора се назовават републиканци, само че аз надълбоко се колебая, че имат нещо общо с полезностите на Републиканската партия. Да не приказваме за това изявление за дезинфектантите. Телефоните в незабавното поделение прегряха от позвънявания на хора, пили или питащи дали да пият дезинфектанти. Щеше да е комедия, в случай че не беше покруса. А още по-нагло беше, когато Тръмп потегли без маска по болниците и по заводите, които вършат респиратори. И най-демонстративно разгласи, че го тествали по два пъти на ден и по тази причина нямало да болести близките. Това беше извънредно противен образец. Хората имат голяма потребност от проби, в нашата болница въобще не ни тестват, тъй като не разполагаме с достатъчно проби. Няма подобен човек като Тръмп. Без всякаква благосклонност е. Без съчувствие. Без състрадание към хората. "

Д-р Б. споделя и за този миг: " В мига, в който учените осъзнаха, че не могат да чакат поддръжка от държавното управление, те започнаха да разчитат на себе си. Така внезапно се разкриха нови благоприятни условия. Бързо стартира производството на опростени, евтини респиратори, които костваха 20 пъти по-малко от другите. В сериозните моменти това се оказа решаващо. "

Д-р Б. е наясно, че стопанската система би трябвало още веднъж да проработи, само че това, съгласно него, би трябвало да става доста внимателно. " Ще ни се наложи още дълго да се придържаме към уроците, които научихме до момента - да съблюдаваме отдалеченост, да вървим с маски. Само по този начин можем да си " купим " време за намиране на лекарство или ваксина. Още повече, че има огромна възможност от втора вълна на вируса наесен ", предизвестява медикът, представен от " Дойче Веле ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР