Няма супер храни по отношение на коронавируса, а едно здравословно

...
Няма супер храни по отношение на коронавируса, а едно здравословно
Коментари Харесай

Няма специална храна срещу коронавируса

Няма супер храни във връзка с ковид, а едно здравословно хранене, което обезпечава да няма дефицити. Ако нашето хранене не е пълноценно, добре е да взимаме добавки , с цел да не стигаме до дефицити.

Toва съобщи специалистът по хранене проф. Стефка Петрова в утринния блок на Българска национална телевизия.

По думите й по време на пандемията хората трябвало да имат много воля, с цел да не качат килограми. Ако човек има особено внимание към храненето - няма проблем, увери тя.

Има наклонност за слагане на някой различен кг по време на пандемията с ковид, само че с опцията да излизаме и топлото време нещата си идват на мястото, акцентира експертът.

Дори да нямаме карантина и да нямаме опция да излизаме през зимата заради по-студения климат, хората имат податливост към консумация на по-тежки храни , уточни проф. Петрова. Ако имаме по-сериозен проблем с храненето и качването на килограми, би трябвало да обърнем внимание на пресните плодове и зеленчуци, посъветва диетологът.

Сега не е времето на бананите - има череши, малини, боровинки и ягоди. Има домати, тиквички и зеле. Сезонният плод и зарзават е най-подходящ, означи специалистът по хранене.

Различното от храната отпреди и през днешния ден е, че огромна част от нас избират модифицираните храни. Проф. Петрова не би си купила газирани питиета и колбас от огромна комерсиална верига, а би си взела естествен локален артикул да вземем за пример. Високият банкет на свободна фруктоза въздейства извънредно неподходящо и вреди съществено на черния дроб, предизвести тя.

Всяка рискова диета има неподходящ резултат, в случай че се ползва дълготрайно. Пърженото би трябвало да бъде изключение. Диета, която е бедна на въглехидрати и на скотски храни води до по-висока смъртност от сърдечно-съдови болести , сподели още проф. Петрова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР