Няма строг график за присъединяването на Украйна към Европейския съюз

...
Няма строг график за присъединяването на Украйна към Европейския съюз
Коментари Харесай

ЕС отново охлади желанието на Украйна за членство


" Няма непоколебим график за присъединението на Украйна към Европейския съюз и на страната занапред ѝ предстои да извърши някои условия по пътя към участието в Европейски Съюз ".

Това съобщи председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на взаимна конференция в Киев с украинския президент Володимир Зеленски и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. По този метод още веднъж бе охладено желанието на страната да влезе по-бързо в Европейски Съюз.

От през вчерашния ден в Киев са 16 (от 27 еврокомисари), отпред с Фон дер Лайен за срещата на върха ЕС-Украйна. Преди това украинското държавно управление още веднъж съобщи, че чака от Европейски Съюз пътна карта за метода, по който да стартират формалните договаряния за участие. Украйна има прекомерно амбициозната цел да извърви за 2 години пътя към Европейски Съюз, само че Брюксел не предлага толкоз бърза писта, тъй като присъединението е извънредно комплициран развой, включващ поредност от законодателни промени и хармонизиране на националното законодателство с европейското право.
В Киев дойдоха с трен 16 еврокомисари (от 27) отпред с председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. " Ние сме тук, с цел да покажем, че поддръжката на Европейски Съюз за Украйна продължава да е мощна ", написа Фон дер Лайен в " Туитър ". Това е четвъртото ѝ посещаване в Украйна след началото на войната преди една годи
На днешната конференция Зеленски разгласи, че Украйна всеки ден ще поставя старания, с цел да напредне по пътя си към участие в Европейски Съюз.

" Нашата цел е безусловно ясна: да стартираме договаряния за присъединението на Украйна. Няма да загубим и един ден в нашата работа по доближаването на Украйна с Европейски Съюз ", акцентира по-късно презиздентът в " Телеграм ".

" Украйна е Европейският съюз и Европейският съюз е Украйна. Бъдещето на Украйна е с Европейския съюз ", заключи пък Шарл Мишел, без също да се ангажира с някакви съответни периоди.

Фон дер Лайен посочи също по този начин, че идващият пакет наказания на Европейски Съюз против Русия ще бъде ориентиран против съставни елементи, нужни за производството на дронове, които съветските въоръжени сили употребяват в Украйна.

Освен това " Европейски Съюз ще постави спомагателни старания замразени съветски активи да бъдат употребявани за възобновяване на Украйна ", излиза наяве от общо изказване на Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен, публикувано след срещата им със Зеленски.

На конференцията украинският водач сподели също по този начин, че армията ще отбранява град Бахмут толкоз, колкото е допустимо, и прикани Запада да достави на Киев ракети с дълъг обхват.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР