Няма стопанин, който да не се е сблъсквал с раздаването

...
Няма стопанин, който да не се е сблъсквал с раздаването
Коментари Харесай

Защо кучето ни облизва

Няма собственик, който да не се е сблъсквал с " раздаването " на целувки от страна на домашния любим. И под домакински любим имаме поради куче, не че папагалите не са любвеобилни, само че въпреки всичко да уточним.

Близането на кучето е жест, с който то ни дава доста информация. Понякога ще го направи, с цел да ни изрази любовта си, различен път в символ на поддръжка, а в някои случаи и тъй като има проблем, пишат от Hola.

Любящата целувка

Близането на кучета е еквивалентно на ласките и любовните целувки на хората. Това са признаци на любов, с които нашето космато приятелче употребява езика си, с цел да изрази уважението, което изпитва към нас.

За кучето облизването на един от най-важните сигнали, с които показва цялата обич, която желае да ни съобщи.

 Снимка 371584

Облизването е и метод на проучване и различаване. Чрез езика кучето свързва и открива обкръжението си, което включва и наша благосклонност.

Подкрепата

Според проучване, извършено в Катедрата по логика на психиката в Лондонския университет, кучето е сензитивно към тъгата и дискомфорта и дава отговор на тези страсти, като ги разграничава от другите. В резултат на това то реагира по друг метод на насладата и на болката на човек.

 Снимка 371585

Следователно четириногото ни другарче е в положение да ни съчувства и частично да усеща какво изпитваме. Това значи, че облизването от време на време е вследствие на прочувствена поддръжка, която ни оказва.

Опасната страна на близането

Когато облизването става натрапчиво или не стопира, може да е признак на досада, самотност или болежка. Някои кучета ближат толкоз доста (не единствено стопаните си, а всичко наоколо), че в последна сметка се нараняват.

 Как кучетата избират своя обичан човек
Как кучетата избират своя обичан човек

4 фактора от голямо значение

Може би кучето ни би трябвало да прекарва повече време с нас или да играем повече с него. Не е належащо да са комплицирани неща. Просто да създадем по-дълги разходките, да променим маршрутите и да се възползваме от всеки мотив, който ни разрешава да се разходим с него в провинцията.

 Снимка 371586

И да не забравяме, че диетата също е от голяма важност. Яденето на една и съща храна може да накара домашния любим да ближе доста, по тази причина би трябвало да се опитаме да въведем вариации в диетата, подобаващи за потребностите на кучето.

 DayCare
Първата кучешка градина в София

Къде да оставим кучето си, до момента в който сме заети или на работа
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР