Няма спор, че витамин С е най-популярният и използван витамин.

...
Няма спор, че витамин С е най-популярният и използван витамин.
Коментари Харесай

Витамин С, грижата за кожата и как да я поддържаме по-млада и красива

Няма спор, че витамин С е най-популярният и употребен витамин. Посягаме към него най-много в сезоните на настинки и грипове и разчитаме на него да ускори имунитета ни. Намираме го и в множеството плодове и зеленчуци, освен под формата на хранителна добавка.

А последно време витамин С съумя да си проправи път и в грижата за кожата на лицето, освен това много сполучливо. За популяризирането му като метод да изглеждаме по-млади и свежи си има и съответни аргументи.

Вече можем да намерим от ден на ден артикули с витамин С, като най-разпространени са серумите. Те имат съсредоточена формула и подсигуряват съвсем мигновен резултат. Заедно със слънцезащитата и ретинола, доста кожни лекари ги считат за основополагащи в грижата за кожата.

Най-голямата мощ на витамин С е неговият антиоксидантен резултат. Той се усеща както от организма, по този начин и от кожата ни. И вследствие на него се следи усъвършенстване на тъмните петна, фините линии, неравномерния загар на кожата.

Чрез неутрализирането на свободните радикали, витаминът забавя процеса на стареене на кожата и тя наподобява по-младежки красива. Предотвратява се или се понижава увреждането на кожните кафези.

Повишава и здравината на кожата, регулирайки равнищата на колаген в нея. Производството на меланин също се контролира, само че в посока минимизиране, което води до равнене на тена, написа InStyle.

Дерматолозите предлагат използването на артикули с витамин С заран, с цел да можем вечер да използваме такива с ретинол и киселини. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР