Няма списък със следващи обвиняеми, прокуратурата работи по събрани доказателства.

...
Няма списък със следващи обвиняеми, прокуратурата работи по събрани доказателства.
Коментари Харесай

Сийка Милева: Няма списък със следващи обвиняеми, Гешев не е политик

Няма лист със последващи обвинени, прокуратурата работи по събрани доказателства.

Това съобщи представителят на основния прокурор Сийка Милева по Българска национална телевизия. "Къщата в Барселона " е една от многото инспекции, които обвиняването прави. Прокуратурата е изпратила публично питане до испанските си сътрудници, належащо е време, чакаме отговор, изясни тя.

Прокуратурата не се интересува от политически водачи, министри, действаме по закон, разяснява Милева недоволството на вицепремиера Красимир Каракачанов, че се нападат единствено фрагменти на Вътрешна македонска революционна организация във властта.

Тази седмица беше повдигнато обвиняване на един шеф на сдружение, получил 400 000 лева евросредства, става дума за къща за посетители край Батак, разкри Милева. Ще има още обвинявания, не сме не запомнили тематиката, увери тя.

До дни прокуратурата ще разгласи кой са първите покупко-продажби от приватизацията на прехода, които ще ревизира, стана ясно от думите на представителя на основния прокурор. Целта ни е не толкоз да образуваме досъдебни каузи, а да осведомяваме обществото за евентулано нанесените вреди, изясни прокурор Милева.

За жителите на София, които имат по-добър приход, може кражбата на един петел да не е значима, само че за самотния възрастен човек на село не е по този начин, разяснява Милева акциите против битовата престъпност в дребни обитаеми места.

Главният прокурор не е политик, мандатът му е седемгодишен, той се стреми да върне доверието в институцията, която съставлява, увери Сийка Милева.

Прокуратурата е упълномощила на Министерството на здравеопазването да управлява по какъв начин институциите извършват отговорностите си и какви ограничения подхващат против възможна опасност от ковид за страната ни ", добави Милева. "Още преди месец прокуратурата е упълномощила според своите законови пълномощия на министъра на опазването на здравето да реализира непрекъснат надзор над институциите, които дават отговор за здравето на жителите. И защото не желаеме да всяваме боязън и суматоха измежду популацията, не сме обявили и обществено предоставената ни инспекция ", посочи представителят на основния прокурор.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР