Няма спиране и забавяне при премахването на незаконните постройки в

...
Няма спиране и забавяне при премахването на незаконните постройки в
Коментари Харесай

6 месеца ще бутат незаконното ловно стопанство на Вълка

Няма прекъсване и закъснение при премахването на противозаконните постройки в ловно стопанство " Искър ". В разрушаването вземат участие, както наети от Столичната община служащи, по този начин и хора от компанията на Румен Гайтански. Съвместните дейности са откакто от неговата компания " Био-майнинг " пожелаха да вземат участие в събарянето на противозаконните постройки.

Две тежкотоварни машини и близо 20 души работят интензивно при събарянето на противозаконните постройки и Ловен дом на територията на ловно стопанство " Искър ".

Общината стартира събарянето на противозаконните градежи на ловно стопанство " Искър "
" В момента се демонтират покривните керемиди, почистват се строителният боклук за по-лесен достъп ", изясни пред Българска национална телевизия инж. Николай Илиев, механически началник на обекта.

" Работи се и вътре и вън - 90% вътре, 10% на открито ", сподели Мирослав Гьорев, представител на компания " Био майнинг ".

Не такава беше обстановката при започване на април, когато входът на стопанството беше препречен с автомобил, с цел да не влиза строителната техника и да продължи бутането. А общинските багери бяха изкарани на открито и с прерязани кабели.

Преди да стартира събарянето на противозаконните постройки на входа на стопанството беше сложена заповед, с която се забраняваше достъпът на външни лица и коли, защото можело да се отрази негативно на бременността на кошутите. В следствие заповедта беше анулирана, а шефът на стопанството освободен. В момента стопанство " Искър " има нов шеф - Лили Филипова, която е дълготраен чиновник тук.

От Столичната община и компанията на Румен Гайтански довършват общ график за премахването на постройките. Общинарите настояват, че имат интерес от това, защото по този начин ще спестят близо 2,4 милиона лева общински бюджет.

" До момента Столичната община и екипите не са спирали работа по контракта, който е подписан. Финализираме линеен график, по който времево и механически да сме наясно - ние като Столична община, както и причинителят - по какъв начин рационално да се спазят периодите по действия ", съобщи Цветан Тодоров от Столичната община.

Очакванията са общата работа сред Столичната община и частната компания да продължи сред три и шест месеца до окончателното унищожаване на противозаконните постройки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР