Няма спецакция на прокуратурата, обяви шефът на Агенцията за инвестициите.

...
Няма спецакция на прокуратурата, обяви шефът на Агенцията за инвестициите.
Коментари Харесай

Няма спецакция на прокуратурата, обяви шефът на Агенцията за инвестициите

Няма спецакция на прокуратурата, разгласи шефът на Агенцията за вложенията. " Към сегашния миг не е имало способени органи, които да се влизали в постройката ни ", сподели Стамен Янев пред публицисти по проблема " златни паспорти " - предоставяне на поданство на чужденци против вложения.

" От през вчерашния ден сме получили нужните претенции, приготвяме документите, ще предоставим цялостната информация и достъп. Кабинетът на шефа на Агенцията по вложенията е прекомерно дребен, с цел да побира каквито и да е документи. Те са в постройката, сътрудниците ще създадат цялостно досие, което ще бъде предоставено на способените органи. Агенцията нито издава визи на чужденци, нито показва средства, нито управлява лицензирани финансови институции, не издава документи за непрекъснато престояване, нито има общо със „ златния паспорт “, уточни той, представен от " Дарик ".

Стамен Янев съобщи, че не Българската организация за вложения само удостоверява обстоятелството на осъществената инвестиция - нито ревизира хората, нито издава непрекъснато престояване. И акцентира, че " няма мотив за терзание ".

" Съвсем други процедури имат фирмите да създадат вложения и да получат документ за клас вложител, според Закона за поощряване на вложенията. Ние не получаваме информация кой е получил паспорт и кой не е ", разяснява още изпълнителният шеф на Агенцията. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР