Няма спекула с цените на храните в ситуацията на извънредно

...
Няма спекула с цените на храните в ситуацията на извънредно
Коментари Харесай

Има ли спекула с цените на храните?

Няма далавера с цените на храните в обстановката на изключително състояние, а комерсиалните вериги са комерсиалните вериги да ни обезпечат всичко належащо. От 28 февруари до 13 март, когато обстановката с ковид стана динамична, разликата в цените на питателните артикули е стотинка - две.

Самата комерсиална динамичност го допуска, това е обикновено за комерсиалното взаимоотношение, увери в рубриката в утринния блок на БТВ „ Чети етикета " ръководителят на Държавна комисия по стоковите тържища и борсите - Владимир Иванов. В петък и събота не е имало смяна в цената на едро на нито един хранителен артикул. Всички добре се ориентират в тази конюнктура, има добра логистика, безапелационен беше той. Владимир Иванов означи, че при лимоните има нервност за пазаруване. Безумно държание от страна на потребителите, разяснява той. Презапасяването с артикули ще докара до остатъци в доста къс интервал от време, изясни Владимир Иванов. Според него потребителите ще изхвърлят храна, а търговците ще държат стока и няма да има на кой да я продадат.

Според зам.-министъра на стопанската система Лъчезар Борисов ситуацията е спокойна, количествата са на разположение. Имаме задоволително производители, работим и по линия на доставките, тъй като има проблеми по някои граници. Препоръчваме на бизнеса да употребява жп превоз, а когато приказваме за камионите - обезпечават се патрулки и кордони, по които минават, тъй че да няма проблем с доставките, означи Лъчезар Борисов. Договорени са доставки и на защитни медицински маски за потребностите на медицинските служащи, увери зам.-министърът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР