Няма спасител. Зависи от всички нас да превърнем България в

...
Няма спасител. Зависи от всички нас да превърнем България в
Коментари Харесай

ПП-ДБ: След 2-ри април ще имаме редовно правителство, то ще решава проблемите на хората

Няма избавител. Зависи от всички нас да превърнем България в естествена европейска страна. С това обръщение водачите на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ показаха на конференция в Пловдив част от целите на обединяването. 

Пресконференцията откри Асен Василев с настоящата тематика за финансите на България и увери, че пари в страната има и няма причина за  суматоха:

„ Стана много ясно и от изказването на Българска народна банка, и от изказването на вицепрезидента, че страната няма да банкрутира. Причина за каквато и да е суматоха няма. Това, което продължава да се споделя и от ГЕРБ, и от елементи от служебния кабинет, е, че с цел да се реализиран 3% недостиг трябвало да се наложат драконови ограничавания в разноските и да се вършат спомагателни налози свръхпечалба. Това не е належащо и се вижда от доклада на Министерството на финансите за осъществяването на бюджета от януари. Разходите порастват по отношение на инфлацията, само че виждаме срив в приходите. Приходите от събрано Данък добавена стойност в страната са спаднали със 17,8%. Имаме 16% инфлация, 4% растеж на стопанската система и вместо да приходите да се усилят с 20% от Данък добавена стойност, те са спаднали със 17,8%. Когато влязох като длъжностен министър и сменихме управлението на Национална агенция за приходите, успяхме да съберем 8 милиарда повече доходи в хазната от май до декември – с съвсем 18% повече от заложените. “ 

Изявлението на ПП-ДБ продължи с думите на Кирил Петков, че след 2 април България ще има постоянно държавно управление, което ще стартира да взема решение действителните проблеми на хората:

„ Ще имаме постоянно държавно управление, което ще внесе постоянен бюджет с 3% недостиг и това държавно управление ще стартира да взема решение действителните проблеми на хората. Част от нашата тактика ще бъде фокусът върху дребните и междинни ферми, с цел да имаме качествена локална храна на по-ниски цени. Няма по какъв начин да имаме по-ниски цени, когато внасяме 50% от доматите, 70% от месото, 45% от яйцата и 30% от млякото, а те идват на европейски цени дружно с таксите за превоз. Приоритет ще бъде и влизането ни в еврозоната. Когато влезем в еврозоната, българските фамилии ще бъдат сигурни, че техните спестявания не могат да бъдат функционалност на един или различен политик. Вярваме, че идващото държавно управление ще бъде с дълъг мандат. Имаме тази убеденост, тъй като в обединяването ни към този момент се причислиха над 77 цивилен придвижвания, с които ни сплотява идеята „ Нормален европейски живот “. 

Да върнем доверието в парламентарната република е една от главните задания на обединяването, които ген. Атанас Атанасов показа:

„ Нашата съществена задача е да върнем доверието в парламентарната република и да спрем този кръговрат от квази президентска република. Във външнополитически проект съществена задача е България да влезе в Шенген и по тази причина е нужно да укрепим границите, да спрем наркоразпространението и да прекъснем корупцията. По отношение на Министерство на вътрешните работи ще извадим на първа линия проверяващи служители на реда, с цел да бъде осъществена по този начин наречената генерална предварителна защита. И не на последно място, ще внесем още веднъж пакет от законопроекти, свързани с ръководството на службите, които са на директно послушание на Министерски съвет, само че де факто шефовете им се назначават от президента. “

Владислав Панев подчертава върху цената на природния газ, която в България пада с 3%, до момента в който на борсата в Амстердам – с 20%:

„ Откакто служебният кабинет ръководи, цената на природния газ е по-висока от борсовата цена. За последния месец поевтиняването е единствено 3%, до момента в който в Амстердам - с 20%. Имам чувство, че служебният кабинет поддържа изкуствено високи цени на енергоносителите, а това пречи на здравословен капиталов климат.’’

Добромира Костова показа целта на обединяването за здравословна среда на живот:

„ Достъпът до здравословна среда на живот е наше конституционно право, а истината е, че такава в България няма. Въздухът в Пловдив и на доста места в страната е замърсен и ние ще предприемем незабавни ограничения в посока решение на този проблем. Това значи да се съсредоточим върху изцяло развиване на районите и да се търси сложен метод за генерално усъвършенстване на средата. Защото мощна България значи мощни райони, в които живеят здрави и щастливи хора. ”

В конференцията се включи Никола Минчев – лидер на листата в 16 МИР Пловдив-град, който показа целите на обединяването за правосъдна промяна, както и локалните промени в град Пловдив. Приоритетите в 17 МИР Пловдив-област показа лидерът на листата на ПП-ДБ – Росен Костурков, а Петя Ставрева от „ Обединени земеделци “ също акцентира какъв брой е значимо да се сложи фокус върху земеделието, с цел да имаме качествена българска храна на налични цени. 

В края на конференцията обединяването ПП-ДБ още веднъж изрази убеденост, че ще има забележителна преднина на 2 април и че ще сформира държавно управление с 4-годишен мандат. Причина за това са освен социологическите изследвания, които им дават преднина, а и всички повече от 77 цивилен придвижвания, с които се сплотяват и които не са измервани социологически до момента. Те застават един до друг, тъй като знаят, че има по какъв начин обединени да трансфорат България в естествена европейска страна.

Цялата конференция може да наблюдавате.

 2023-04-02_Izbori.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР