Няма смяна на модела - има подмяна на един изпълнител

...
Няма смяна на модела - има подмяна на един изпълнител
Коментари Харесай

В Земеделското министерство остава същият модел, убеден Румен Драганов

" Няма промяна на модела - има замяна на един реализатор с различен ". Това съобщи шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов пред bTV във връзка промяната на земеделския министър Румен Порожанов с Десислава Танева.

" Десислава Танева не е по-различна от господин Порожанов. Тя е индивидът, който е отговорен за това, което се е случило в интервала на нейното министерстване . На всички ни е ясно, че става дума за един обир на европейски фондове и на всички ни е ясно, че той се ръководи от най-високо място, а не от министрите ", сподели Драганов.
 Без диспути - Десислава Танева стана аграрни министър Обновена
Без диспути - Десислава Танева стана аграрни министър

Танева даде обещание да освободи шефа на Държавна фирма " Земеделие " Иванка Багдатова

Според него не сменяме Порожанов с по-добър, а с човек, който ще прикрива корупцията.

Политологът Даниел Смилов счита, че казусът с оставките в ГЕРБ е систематичен . По думите му не би трябвало да се сменяват единствено хора, а моделът на ръководство .

" Моделът, който се наложи, тъй наречените " скрита коалиция " сред ГЕРБ и Движение за права и свободи, която ръководи и дава привилегии на ръководещите. Тези привилегии могат да бъдат като при проблема КТБ - пред очите на Държавния контрол една банка беше разграбена .

Случаят се е повтори и в Държавна фирма " Земеделие " - хора близки до властта, вместо да употребяват парите, както би трябвало, са си построили къщи с тях, сподели Смилов.

Политическият психолог Антоанета Христова промяна, че досегашният аграрни министър Румен Порожанов не се е справил с рецесията в Държавна фирма " Земеделие ", не е защитил ръководството си и не е работил бързо .
 На Порожанов надали ще му се случи нещо от страна на прокуратурата
На Порожанов надали ще му се случи нещо от страна на прокуратурата

Очевидно на Борисов му е мъчно да освобождава министри, назначени по сделка с други силови фактори във властта

" Действието на Борисов е вярно от позиция на интереса на ГЕРБ. Партията се намира в тежка рецесия, която се пробва да ръководи ", сподели Христова.

Според политическия психолог, в рецесия, институцията има две благоприятни условия - да трансформира рецесията в позитивно развиване или да загине. Това, което прави ГЕРБ е да види всички пукащи звена, добави Антоанета Христова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР