Няма смисъл проф. Габровски да си губи ценното време, изключено

...
Няма смисъл проф. Габровски да си губи ценното време, изключено
Коментари Харесай

Кирил Петков: Българският Меси ме обърка, може да имаме правителство само с ДБ

Няма смисъл проф. Габровски да си губи скъпото време, изключено е да го подкрепим, сподели съпредседателят на Политическа партия

Първият мандат за сформиране на държавно управление няма да бъде подсилен, а за втория сме дали 9 гаранции и първата беше хартиената бюлетина. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

„ Няма смисъл проф. Габровски да губи скъпото си време. Ние няма да подкрепим първия мандат. Ако успее да направи държавно управление и желае да приказва за 16-те политики, които са положителни за българите, вратата е отворена “, добави той.

„ Вчера бях учуден от българския Меси (б.а. Бойко Борисов) по какъв начин съумя да направи няколко придвижвания – щял да поддържа евентуално несъгласие на президента, а след това се отхвърли. Аз се обърках “, показа някогашният министър председател. 

„ Затова сме сложили 9 правилото за това какво би трябвало да се случи. Ако те бъдат изпълнени, ще поемем мандата единствено с „ Демократична България “, акцентира той.

За третия мандат е прекомерно рано да се приказва, тъй като не знаем на кого ще го даде президента, съобщи Петков.  

На 100% съм сигурен, че никой от Политическа партия няма да поддържа претендента на ГЕРБ за министър председател, акцентира той.

На въпроса дали се е обидил от думите на президента Румен Радев, който ги е нарекъл шарлатани и лъжци, Петков отговори, че тези риторики нямали значение. 

„ Това, което е значимо, са дейностите през последните два месеца на служебното държавно управление, които би трябвало да носят рецензия. Последното огромно отчаяние беше обвързвано с Българската банка за развиване. Това е екипът, който преди една година дружно започнахме да проверяваме по какъв начин 1 милиарда лв. е откраднат и даден на 8 компании, свързани с хора като Вълка. Тези хора дадоха опция изчезналите пари да бъдат потърсени. Изведнъж служебното държавно управление ги уволни “, добави той.

„ Ако си президент, който има служебно държавно управление, което поврежда ползите на българските жители, го подлагаме на критика. Няма значение дали сме били сътрудници или не “, съобщи някогашният министър-председател. 

Той опроверга думите на Корнелия Нинова, че „ Продължаваме промяната “ е деликатно обмислен проект и партийно инженерство на Румен Радев. „ Ние сме хора, които влязохме с идея и без значение от никого. Няма по света кой да ни вдигне телефона и да ни каже какво да вършим. Това е огромният проблем за всички политически играчи. Те са привикнали да има някакви зависимости. Затова сме неуместни за тях “, съобщи Петков. 

Готови сме даже да няма устойчиво държавно управление, в случай че задачата е да се откраднат парите на българите, акцентира той.

„ Няма по какъв начин да подкрепим Българска социалистическа партия за опита за кражба на българските жители посредством хартиената бюлетина. Правили сме положителни неща дружно, само че когато нещо е погрешно, ще го споделяме “, посочи Петков.

„ Всички стопански теории демонстрират, че България би трябвало да пораства с голяма скорост и да сме един от най-проспериращите райони на Европа, тъй като сме част от единния пазар, имаме положително земеделие и туризъм, умни хора, само че резултата е най-бедната страна в Европейски Съюз и 1 млн. пенсионери под линията на беднотия. Щастлив съм, че за тези седем месеца направихме по този начин, че те я прескочиха “, показа той.

„ Хората усещат, че цените се качиха. Това е огромна болежка и аз ги разбирам. Наистина е проблем, когато отидеш в магазина и всичко е по-скъпо. За съжалени обаче той е импортиран. Ние нито имаме газ, нито нефт, а цените им скочиха доста на европейския пазар и това се отрази на всички цени “, съобщи експремиерът. 

„ С измислени сюжети, които назоваваме борисовки, ГЕРБ ни занимава през последните няколко месеца. Е няма по какъв начин да стоим и да сме диалогични “, добави той.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР