Няма смисъл от UV лампи срещу коронавируса в училищата. На

...
Няма смисъл от UV лампи срещу коронавируса в училищата. На
Коментари Харесай

Доц. Чорбанов развенча митовете за UV лампите, дезинфекцията и кръвната плазма

 Няма смисъл от UV лампи против ковид в учебните заведения. На това мнение е доцент Андрей Чорбанов - началник на Лабораторията по пробна имунология към Института по микробиология при Българска академия на науките.

,,Ясно е, че А и B UV вълните са нездравословни. UVC е много по-безвредна като дължина, само че има извънредно слаба проникваща дарба. Тази вълна като резултат е на малко разстояние - безусловно сантиметри. Ефективността на тези лампи е ниска, резултатът е стражарски - доста по-демонстративен, в сравнение с реален``, изясни той.

Ученият не е склонен да се делегира на учебните заведения възможност за " всевъзможни опити ". По думите му дневната светлина прави много повече работа против ковид в пространствата.

Огромната част от потребните бактерии се намират навътре в нашите организми. Но повърхността на кожата на хората има ужасно доста организми, които имат своята протективна роля. Кожата отделя огромно количество ензими. Постоянното дезинфекциране никога не е потребно за кожата и за организма, настоя доцент Чорбанов пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че контролът при децата е друг, когато са във почивка и на учебно заведение.

Ще се откриват положителни случаи, ще се затварят учебни заведения и ще скочи броят на протестиращите - родители, които ще бъдат в неспособност да си вземат отпуск и да гледат децата си у дома, предсказа специалистът от Българска академия на науките.

,,Вече на пазара има PCR китове, които разграничават грипове вид А, Б и ковид. Това е един добър бизнес. Цената на един тест е сред 5 и 6 долара``, означи доцент Чорбанов.

Той счита, че лекуването с кръвна плазма е рисков способ, защото директно зависи от самостоятелния донор. Много от хората съдържат група антитела, които не ги вършат заболели, само че са извънредно мощен фактор за доста тежко протичане на болестта, стана ясно от думите му.

Ако вземете плазма от човек, който е съумял да преодолее болестта и я придвижите в един здрав човек, който боледува от ковид, това ще бъде гибелен фактор, акцентира доцент Андрей Чорбанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР