Няма смисъл от подобна терапия при вирусно заболяване, догодина тези

...
Няма смисъл от подобна терапия при вирусно заболяване, догодина тези
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: 70% от COVID болните са лекувани с антибиотик профилактично. Огромна грешка!

Няма смисъл от сходна терапия при вирусно заболяване, следващата година тези антибиотици може към този момент да не са ефикасни, сигнализира депутатът от " Демократична България "
Още по темата
За предходната година 70% от болните от COVID-19 са били лекувани с антибиотик профилактично. Някои лекари даже са изписвали на пациентите си по два-три антибиотика, които е доста евентуално следващата година да имат понижена успеваемост. За това сигнализира пред БНР депутатът от " Демократична България " доктор Александър Симидчиев.

Той още веднъж повтори, че ненужното изписване на антибиотици води до това бактериите да приспособяват към тях и да не се въздействат при следващо лекуване. В случая с COVID-19, който е вирусно заболяване, " антибактериалната терапия няма безусловно никаква изгода. А Когато нещо не прави работа, от него се получават само и единствено рисковете ", изясни доктор Симидчиев.

Според него проблем се състои и в това, че безразборното изписване на антибиотици е довело и до " чувството за риск и за изтощение против вируса ". Профилактичното изписване на антибиотици той дефинира като " голяма неточност във връзка с публичното здраве ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР