Няма смисъл от пълен локдаун в момента. Достатъчно е да

...
Няма смисъл от пълен локдаун в момента. Достатъчно е да
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Няма смисъл от пълен локдаун в момента

Няма смисъл от цялостен локдаун сега. Достатъчно е да съблюдаваме ограниченията, които са въведени, с цел да живеем естествен живот, само че кривата на инфектираните да слиза надолу в идващия месец. Това съобщи в предаването " Панорама " на Българска национална телевизия шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов.
Според него най-голямата ни неточност в битката с ковид до момента е веспазването на ограниченията. По думите му отговорност за това имат медиците, които оприличавали коронавирусната зараза на грипче и тези обръщение довели до неспазване на ограниченията.
 Проф. Асен Балтов: Във всички закрити пространства би трябвало да се носят маски Проф. Асен Балтов: Във всички закрити пространства би трябвало да се носят маски
Затягане на анти-COVID ограниченията ще предложи на Националния действен щаб шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов. Това съобщи той в еф...
Общо в " Пирогов " на заболели с ковид към този момент са 270. От тях 33 са за интензивно лекуване.
На въпрос за какво има изчакване на коли за спешна помощ пред лечебните заведения проф. Балтов съобщи, че това се получава, тъй като е належащо време за стерилизация и подготовка преди обслужването на идващия пациент. Той да бъдат по-толерантни и да помнят, че постоянно по-тежките случаи имат преимущество.
По думите му в последните дни има съществено повишаване на инфектираните, тъй като по-дълго време прекарваме на закрито и в същото време не се съблюдават предписанията за предотвратяване от заразяване.
" Днес имаме 762 излекувани и тази наклонност ще продължава да напраства. Следващата седмица ще има по 1000 излекувани, само че хората би трябвало да бъдат дисциплинирани ", сподели още проф. Балтов.
 Проф. Асен Балтов: Трябва ли всички да се разболеят, с цел да схванат, че има ковид? Проф. Асен Балтов: Трябва ли всички да се разболеят, с цел да схванат, че има ковид?
" Този пик в Европа стартира преди седмица, а у нас не е в тези мащаби. Тепърва ще разбираме за какво е станало, само че една от аргументите е, че х...
Той акцентира, че във връзка с медиците " Пирогов " е добре, тъй като има 300 преболедували и те ще работят на първа линия. Той счита, че не е било допустимо те да останат незаразени, тъй като в " Пирогов " идват всеки ден по 1000 души с разнообразни недоволства.
" Здравеопазването в България се оказа на европейско равнище и с нищо не сме по-лоши от другите ", сподели още той.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР