Няма случай, в който да съм отишла в Пловдив и

...
Няма случай, в който да съм отишла в Пловдив и
Коментари Харесай

7 любими местенца в Пловдив, които можете да обиколите за един ден

Няма случай, в който да съм отишла в Пловдив и да съм пропуснала да посетя моите обичани местенца. Те са доста, тъй като с времето човек постоянно открива нови и нови градски секрети, а Пловдив е град, който с удоволствие ти разрешава да ги разкриеш.

Обичам освен Стария град, само че и други места, запазили един по-различен градски дух, да вземем за пример: Цар Симеоновата градина, Бунарджика (без увенчалия го руски войник), другите пазари с имена на дните от седмицата. И, разбира се – Капана.

Напоследък, с оповестяването на града за Европейска столица на културата за 2019 година, периметърът ни включва и тютюневите хранилища, където сега тече харесваната от нас галерия " ДИМ.Истории за тютюна ". Но до момента в който сме в очакване на нови изложения от програмата на Пловдив 2019, ви предлагам една дребна разходка из обичаните ми места, както и из някои нови, които открих напълно инцидентно, при последното си посещаване.

Започваме от Джумаята, където сега тече изложбата на фрагменти от Берлинската стена и показва прелестни европейски мостри улично изкуство. Тръгнете нагоре по павираните улички на Стария град и незабавно вдясно ще е първата ни спирка.

    А тя е ...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР