Няма случаи за употреба на допинг в цикъла за световното

...
Няма случаи за употреба на допинг в цикъла за световното
Коментари Харесай

Всички допинг проби на световното са отрицателни

Няма случаи за приложимост на допинг в цикъла за международното състезание по футбол в Русия, заяви ФИФА. От началото на годината организацията е взела близо 4000 проби, като всички са негативни.

Антидопинговата стратегия на ФИФА за 2018 година включва 626 теста по време на мондиала, като след всеки мач на инцидентен принцип по двама играчи от тимовете минават инспекция. В почивните дни на шампионата са взети общо 108 проби.

ФИФА заяви още, че някой футболисти от първите четири тима - Франция, Хърватия, Белгия и Англия, са били тествани за приложимост на допинг по осем пъти през годината.

Резултатите от инспекциите включват един позитивен тест, само че от организацията обясниха, че той е на състезател, който има здравно утвърждение за приложимост на препарат. Откритията в три от пробите са избрани като " нетипични ", само че е заключено, че не са позитивни.

През предишния ноември правата на капитана на Перу Хосе Паоло Гереро бяха спрени след позитивната му проба за кокаин на 5 октомври след мача с Аржентина. Тогава нападателят изясни, че поради грип е пил два чая – анасонов и черен чай с мед и лимон, като вътре е имало и листа от кока.

Впоследствие Гереро беше оправдан и взе участие в Русия след разобличаване за замръзнали мумии от преди пет века, което сподели съществуването на неразрешеното вещество бензоилекгонин в телата им.

Преди началото на шампионата ФИФА забрани на съветски личен състав да работи по процеса с взимането на проби поради допинг абсурда в страната. От януари пробите бяха оценени от Световната антидопингова организация в акредитираната лаборатория в Лозана.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (442)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР