Няма следа от Боян Петров в последния височинен лагер 3

...
Няма следа от Боян Петров в последния височинен лагер 3
Коментари Харесай

В лагер 3 няма следа от Петров, но… НЯМА ОТКАЗВАНЕ: Шерпите качват Шиша Пангма утре!

Няма диря от Боян Петров в последния височинен лагер 3 на Шиша Пангма. Китайските спасители, които търсят българския планинар, въпреки всичко ще се опитат да стигнат и до самия връх. След като няколко часа в базовия лагер нямаше информация по какъв начин върви издирването, в този момент стана ясно, че китайските спасители са претърсили сутринта региона към последния височинен лагер под връх Шиша Пангма. Те са разкрили единствено предмети от остарели експедиции. Следи от Боян Петров няма. До момента не е открита и палатката му, потвърдиха за БНР от екипа на алпиниста, който е в неопределеност от 10 дни.

Групата опитни шерпи, които търсят изчезналия български планинар Боян Петров под връх Шиша Пангма в Хималаите, въпреки всичко ще се качи до най-високата точка на следващия ден. Това е последната публична информация от избавителната интервенция.

Шерпите ще останат в последния Лагер 3 тази нощ и на следващия ден рано потеглят към върха. Очаква се това да им отнеме сред 8 и 10 часа, в случай че времето разрешава.

Както писа медията ни, дамата до Боян Петров Радослава Ненова прикани спасителите да не рискуват живота си и да не се изкачват до върха. В профила си във Фейсбук Ненова написа, че над последния лагер няма по какъв начин Петров да бъде открит жив по тази причина ги прикани да претърсят регионите, където към момента има късмет българинът да е оживял.

До момента няма никаква диря от Боян Петров, който беше забелязан за последно на 3 май. В търсенето вземат участие шерпи, китайски планински спасители и особено модифицирани непалски хеликоптери.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР