Няма скрити клаузи за Шенген. Документите са публични. Има много

...
Няма скрити клаузи за Шенген. Документите са публични. Има много
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Няма скрити клаузи за Шенген

Няма скрити клаузи за Шенген. Документите са обществени. Има доста дезинформация и заиграване със страховете на българите, че някакви колосални количества мигранти внезапно сме се задължили да одобряваме. Това не е правилно! Единственото, което България би трябвало да прави, е да съблюдават Дъблинския правилник. Tова сподели за БНР Лена Бориславова от " Продължаваме промяната ":

“Категорично е триумф, защото Шенген беше цел на няколко български държавни управления през последните 12 години. Това, което се случи като решение в последните дни, беше в действителност доста мъчно извоювано. Трябва да се отбележат две неща - в условия, в които в цяла Европа се подвигат граници и се ускоряват контролите сред страните, България съумя да обърне този тренд и за нас границите започнаха поетапно да падат. Освен всичко, в тези условия, в които всяка страна се пробва да отбрани по-добре територията си, националната си сигурност и публичния ред, ние успяхме да извоюваме с това решение да имаме в допълнение сили на Фронтекс по нашите граници и в допълнение финансиране от Европейска комисия за повече техника, уреди и изобщо изцяло застраховане на външните ни граници на фона на засилено доверие към нас, което преди отсъстваше. Вземете един Марк Рюте, който безусловно във видеообръщение към Политическа партия споделя: “Аз ви имам вяра ".

Бориславова отхвърли и изказванията, че у нас са регистрирани към 6000 мигранти, които са минали през България в последните години и се чака да бъдат върнати у нас.

Решението на Съвета на Европейския съюз от 30 декември 2023 година за приемането на България и Румъния в Шенген по въздух и вода от 31 март 2024 година е оповестено в Официалния вестник на Европейски Съюз. Това значи, че то влиза в действие публично.
Относно, Бориславова разяснява:

" Мисля, че всеки член на Политическа партия би видял нещо познато в този модел, който се предлага от Ахмед Доган и е едно осъзнаване на Движение за права и свободи, че в новите действителности - политически и геополитически - към този момент няма обстановка, в която една партия ръководи напълно страната или локалните структури, локалната власт, както и не е работещ модел един водач да се разпорежда като Господ и да не регистрира никакви действителности - партийни и геополитически, които се случват. Самото обръщение, което се изпраща, съгласно мен е, че Движение за права и свободи имат вътрешни проблеми и то съществени, само че не съм аз индивидът, който да разяснява тъкмо какви ”.

" За нас е водещо и значимо всеки, който реши да поддържа държавното управление, да го прави поради целите и програмата на това държавно управление и законите, които предлагаме в Народно заседание. Засега, за всеобща изненада и малко фрустрация на всички, съумяваме да наложим това, за което ПП-ДБ като политическа платформа влезе в политиката, да се случва. Има нови действителности, които карат една огромна маса от политическите сили, които в 2015 не виждаха смисъл да вършат тези промени, сега да се движат дружно с нас към тази цел. И това има добър резултат за цялата страна. Примерът е Шенген ”.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР