Няма скрити клаузи за Шенген. Документите са публични. Има много

...
Няма скрити клаузи за Шенген. Документите са публични. Има много
Коментари Харесай

Бориславова за Шенген: Марк Рюте буквално във видеообръщение към ПП казва: „Аз ви вярвам“

„ Няма скрити клаузи за Шенген. Документите са обществени. Има доста дезинформация и заиграване със страховете на българите, че някакви колосални количества мигранти внезапно сме се задължили да одобряваме. Това не е правилно! Единственото, което България би трябвало да прави, е да съблюдават Дъблинския правилник “, съобщи пред БНР Лена Бориславова от „ Продължаваме промяната “.

Според нея, частичното влизане в Шенген „ изрично е триумф “, „ доста мъчно извоювано “ и „ засилено доверие към нас, което преди отсъстваше. Вземете един Марк Рюте, който безусловно във видеообръщение към Политическа партия споделя: „ Аз ви имам вяра “.

Бориславова отхвърли изказванията, че у нас са регистрирани към 6000 мигранти, които са минали през България в последните години и се чака да бъдат върнати у нас, макар че тя беше казана от ръководителя на Агенцията за бежанците Мариана Тошева.

03 януари 2024, 08:52

Агенцията за бежанците: Австрия може да ни върне 6000 бежанци по в този момент настоящия правилник

„ Не е вярна тази цифра. По този правилник, който е наложителен за всички държави-членки от 2013 година, т.е. ние постоянно сме го ползвали до момента, България носи отговорност единствено за записаните на нейна територия бежанци. Сега ще получим спомагателни средства - финансови и човешки капитал, от Фронтекс, тъй че каквито мигранти са успявали да преминат през нашата граница отсега нататък да не бъдат допускани и да не могат да преминат. Откъдето и числата на мигрантите, за които ние ще отговаряме, ще бъдат доста по-ниски. Няма по какъв начин да отговаряме обратно във времето за нещо ”, счита Бориславова.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР