Няма шанс Емилиано Сала да е жив. Това прогнозира Джон

...
Няма шанс Емилиано Сала да е жив. Това прогнозира Джон
Коментари Харесай

Няма шанс изчезналият футболист да е жив

Няма късмет Емилиано Сала да е жив. Това предвижда Джон Фицджералд, основен офицер в британската работа за търсене на изчезнали самолети, която работи по случая. Експертът съобщи пред Би Би Си, че „дори най-подходящият човек“ ще издържи няколко часа в ледените води в Ламанша. А от Сала няма диря повече от два дни.

„За страдание, в действителност не мисля, че има каквато и да е вяра – добави Фицджералд. – По това време на годината изискванията са напряко ужасни, в случай че се намираш във водата“.

Нападателят излетя с частен аероплан от Франция в посока Кардиф, откакто отборът от Уелс купи играча от „Нант“ с рекорден трансфер. В понеделник към 23,30 часа българско време летателният уред изчезна от радарите към дребния Остров Гърнзи.

16.10 update

This is the area which has been searched, totalling 1,155sq miles pic.twitter.com/x6p8gHJj9Y

— Guernsey Police (@GuernseyPolice) January 22, 2019

Спасителната интервенция бе възобновена в сряда заран, откакто във вторник неприятното време попречва издирването. По това време вълните достигали от 1,7 до 1,8 метра, а температурата на водата едвам прехвърляла 10 градуса. Два самолета, хеликоптер и избавителна моторница търсиха в зоната, в която се допуска, че е паднал дребният летателен уред. Само във вторник са претърсени повече от 3000 квадратни километра. Открити бяха възглавница, огънато парче метал и няколко други предмета, които се допуска, че са от падналия аероплан.

Мехмет Далман, президент на „ Кардиф “, разкри, че предложил полетът да бъде проведен от клуба, само че играчът отказал. Вестник „ Таймс “ разкри, че летателният уред е на футболен сътрудник, който посредничил за договорката.

Моделът на самолета е „Piper Malibu“, който има „на сметката си“ 160 съществени произшествия, 55 от които с съдбовен край. От 2000-ата година насам 24 от произшествията са без оживели на борда.

„Това е повече от рисковано секване на Ламанша – сподели Аластер Росеншейн, някогашен водач на изчезналия аероплан. – „Piper Malibu“ разполага с един мотор. Ако той откаже, отиваш във водата. А да летиш по този маршрут през зимата и то през нощта е освен необичайно, само че и доста безотговорно“.

Emiliano Sala’s plane unlikely to have had black boxhttps://t.co/eG3Jy82ghppic.twitter.com/t9s5YHdND0

— Mirror Football (@MirrorFootball) January 23, 2019

Полицията в Гърнзи разкри, че се работи по 4 версии. Първата е, че водачът и Сала са кацнали на друго място, само че не са съобщили за това. Втората – те са се приземили във водата и са били качени на преминаващ транспортен съд и също не са се свързали към момента с никого. Третата – откакто са паднали във водата, те са се качили на избавителния сал, който се намира в самолета. Четвъртата – летателният уред се е разрушил във водата, а двамата пасажери на борда са починали съвсем незабавно.

Полицията призна, че версията със избавителния сал е приоритет и работят точно върху нея.

В Аржентина родителите на футболиста се надяват, че точно това се е случило и синът им е жив и здрав.

„Жена ми не стопира да плаче, а известието, което получих от Емилиано ме кара да мисля за най-лошото“, съобщи Орасио, бащата на играча.

Сала изпрати аудио обръщение малко преди самолетът да изчезне от радарите. То е адресирано към татко му.

„Качих се на аероплан, който наподобява като че ли, че ще се разпадне и потеглям за Кардиф – споделя футболистът в записа, който бе оповестен в международните организации. – Ако до час и половина нямате вести от мен, не знам дали да пращате хора, които да ме търсят, тъй като надали ще ме намерят. Татко, доста се опасявам! “.

Феновете на „Кардиф“ и „Нант“ се молят за щастлива развръзка. Пред двата стадиона се сервират цветя и се палят свещи за Сала. Във вторник вечер последователи проведоха и бдение в негова чест.

Hopes fade for soccer star Sala as rescuers search English Channel https://t.co/aE0tqbAsixpic.twitter.com/zakElibToS

— Reuters Top News (@Reuters) January 23, 2019

UK police searching for soccer star Sala focus on life raft scenario https://t.co/QKg0QHvJeppic.twitter.com/HSQuHyGUGe

— Reuters Top News (@Reuters) January 23, 2019

Заради нещастието отборът от Уелс отсрочи през вчерашния ден тренировката си. Клубът призна, че се чака Сала да бъде почетен с голям транспарант в идното домакинство против „Арсенал“ във Висшата лига. Подобна подготвеност има и от „Нант“ за дуела със „Сент Етиен“ идната сряда.
Бившата му другарка:
Не спирайте търсенето!

Беренис Шкаир, някогашна другарка на Емилиано Сала, прикани полицията да не стопира по никакъв метод търсенето. Френският модел направи и разтърсващо прочувствено послание към изчезналия футболист.

„ Разследвайте, не спирайте издирването, апелирам ви – написа Беренис в една от обществените мрежи. – Не мога да допускам за тази злополука! Не мога да допускам, че стопират търсенето поради неприятните условия. Губи се време, усещам се безсилна. Не мога да спра да мисля за теб, че си здрав и на несъмнено място. Имат ли фантазиите дата за валидност? Животът може да се промени за една секунда. Ние сме просто прахуляк в тази галактика. В свят, в който се случват толкоз доста несправедливости, нещото, за което най-вече скърбя е, че не ти споделих всичко, което усеща сърцето ми. Не знам какво да кажа! Може би това е нещо, което към този момент ще науча? Тези, които ме познават знаят по какъв начин блестят очите ми, когато приказвам за теб. Бях щастливка, че те срещнах. Защо тези неща би трябвало да се случват на прелестен, борещ се в живота човек, който е цялостен с упоритости и е предан на своята работа и семейство? Искам да се събудя от този призрачен сън. Знам, че си мощен. Чакам те! “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР