Няма сериозни разногласия в коалицията, заяви в студиото на Още

...
Няма сериозни разногласия в коалицията, заяви в студиото на Още
Коментари Харесай

Икономов, ПП: За България няма непосредствен риск от военна ескалация

Няма съществени различия в обединението, съобщи в студиото на " Още от деня " по Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на " Продължаваме промяната " Калоян Икономов.

" Нормално е, когато има коалиция от четири ръководещи партии, да има различия, само че съществени различия в обединението няма. В съдружното съглашение ясно сме показали, че България ще се развива като атомна страна. Но коя мощ ще развиваме – Козлодуй или Белене, е функционалност на разбор на енергийното министерство ", сподели Икономов.

" Това, което вършим, е да работим по най-хубавите стандарти, на които сме способни. Трудим се в действителност непрекъснато по премахване на всички дефекти, които сме набелязали ", добави той.

Той съобщи също, че за България няма непосреден риск от военна ескалация от рецесията към Украйна.

" Ясно е, че има проблеми с финансирането на армията. Това, върху което ние като ръководеща коалиция сме се фокусирали и подчертаваме, е бистрота на всички процедури във връзка с взимане на решения за доокомплектоване на нашите военни сили ", акцентира Икономов.

Добави, че се създава тактика за разпространение на привлекателността на армията като място за работа, както и единна тактика за развиване на военните сили на страната.

" В Конституцията е залегнало, че България ще има уравновесен пакет от бойна дарба. Тоест, няма по какъв начин да дадем акцент на един или различен тип въоръжени сили. Всичко това го проучваме в подтекста на действителните благоприятни условия на бюджета на страната. Това, върху което се съгласихме с сътрудниците, е да ускорим постигането на 2% от Брутният вътрешен продукт до 2023 година ", сподели Калоян Икономов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР