Няма сериозни доводи за автентичността на записа с премиера Бойко

...
Няма сериозни доводи за автентичността на записа с премиера Бойко
Коментари Харесай

Атанас Чобанов: Записът с Борисов трудно може да бъде монтиран. Няма такива думи в официалния речник на премиера

Няма съществени доводи за достоверността на записа с премиера Бойко Борисов. Има потребност от сериозна експертиза, която да потвърди дали няма монтаж, рязане и прибавяне. Очевидно е, че това е презапис - по отношение на наличието можем да го датираме от 24 април предходната година, само че метаданните сочат, че записът е презаписан на устройство с операционна система iOS през последните дни.
Това съобщи в предаването " Честно казано с Люба Кулезич " основният редактор на уеб страницата " Биволъ " Атанас Чобанов.

От медията са се обърнали към няколко лаборатории в чужбина, които да създадат сходна експертиза. Тя може да бъде направена в границите на две седмици след поемането на уговорката, изясни още Чобанов.

" По-скоро считам, че няма по какъв начин този запис за бъде инсталиран поради динамичните характерности на гласа - интонация, словосъчетания. Това няма по какъв начин да бъде извлечен от други изявленията, защото никоя от тези думи не участва в обществения речник на Борисов ", съобщи още Чобанов.

Много мъчно би се инсталирало поправянето на грешката с АДФИ и КФН, добави още той.

" Много неща от наличието - забележими и невидими, са изцяло консистентни със събитията, които са се случили. Най-интересни са неявните, като диалозите му с министър председателите на Бавария, Унгария, Полша. Те могат да бъдат доказани от тези лица, в случай че бъдат запитани по формален ред. Не имаме вяра доста на ентусиазма и техническите благоприятни условия на прокуратурата обаче ", разяснява още основният редактор на " Биволъ ".

" Има значение за достоверността на записа дали има маркери на СРС. Ако такива съществуват, те подсигуряват непрекъснатост на записа. Тук такива няма и по-скоро е записвано от човек, който е употребявал персонален диктофон, а не сертифицирано от службите устройство ", добави още Чобанов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР