Няма създадени инструменти, които да контролират системата и отпускането на

...
Няма създадени инструменти, които да контролират системата и отпускането на
Коментари Харесай

Няма инструменти за контрол на инвалидните пенсии, смята бивш социален министър

Няма основани принадлежности, които да управляват системата и отпущането на инвалидни пенсии (ТЕЛК). Получаването им дава доста привилегии и това е повода да има толкоз злоупотреби. Това разяснява някогашният обществен министър Иван Нейков в ефира на Би Ти Ви.

Поводът е последната разкрита скица във Варна от 18 февруари за приемането на подправени решения. Задържани бяха 10 души - както членове на комисии, по този начин и лекари. Цената за приемане на документа е била сред хиляда и две хиляди лв.. Според Нейков 2 хиляди лева е " добра инвестиция ", тъй като се " отключва вратата на Национален осигурителен институт за инвалидна пенсия и тази за доста общински услуги ".

По думите му казусът е, че няма основани принадлежности, които да управляват системата, а решението е основаване на електронно досие, както и надзор по цялата верига. " Проблемът съществува от години и най-странното е, че има решение, само че ние не се приближаваме до него. Трябва смяна на контрола и смяна на инструментите, с които човек стига до това решение. Технологиите към този момент са толкоз напред, че няма никаква спънка да имаме същински здравни досиета ", съобщи някогашният обществен министър.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР