Няма съществена динамика през изтеклата седмица по главните параметри на

...
Няма съществена динамика през изтеклата седмица по главните параметри на
Коментари Харесай

Изследване: Повечето българи приемат мерките срещу коронавируса


Няма основна динамичност през изтеклата седмица по основните параметри на всеобщото схващане в България по отношение на ковид. Изводът е от втората вълна на сондаж във връзка с ковид и подхванатите ограничения, извършен измежду 850 души на 30 и 31 март от Gallup International.

Първата вълна беше преди седмица.

На първо място 2/3 от българите не престават да считат, че ограниченията които властта взема, са задоволителни. Леко нараства по отношение на миналата седмица делът на тези, които считат ограниченията за прекомерни (сега са 20%) и едва понижава делът на считащите, че ограниченията са незадоволителни (12%). Самите ограничения са „ неприятни, само че търпими “ за 82% от българските жители. Други 15% споделят, че те са „ към този момент непоносими “. Сред дейното население тези цифри са надлежно 80% и 17%.



Действията на държавното управление още веднъж се правят оценка високо – на познатите от предходната седмица равнища. В този подтекст националният действен щаб също резервира утвърждението си в изключителната обстановка. Тя основава ново доверие към управляващите.

По основния знак на изследването: дали хората обитават в:

(1) под паника боязън – 24%,

(2) паника – 60% или

(3) реагират умерено – 13%,

а останалите се затрудняват да отговорят, няма значима смяна.

Обезпокояващи обаче са числата, описващи икономическото схващане на популацията: повече от 1/3 заявяват, че след въвеждането на изключително състояние приходите им са намалели. Други близо 1/4 живеят с възприятието, че напълно скоро следва приходите им да намалеят.

Цели 6% от работещите (удвояване за две седмици) декларират, че към този момент са изгубили работа и още 10% споделят, че това е непосредствената им вероятност. Мнозинство от 70% от работещите не считат, че работното им място е застрашено.

Активните в стопански проект възрасти са и тези, които в най-сериозна степен споделят тревожни оценки и вероятности за приходите си. Може би по тази причина и най-младите групи в по-голяма степен намират ограниченията към този момент за непоносими.

Като цяло обаче българите търпеливо понасят сполетелите ги ограничавания и не се вижда нужда от краткосрочни корекции на изключителния режим. С изключение на икономическата обстановка, където се струпват тъмни облаци, написа в. "Стандарт ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР