Няма съперничество и съревнование между Радев и Нинова. Радев е

...
Няма съперничество и съревнование между Радев и Нинова. Радев е
Коментари Харесай

Елена Йончева: Няма съперничество и съревнование между Радев и Нинова

" Няма съревнование и състезание сред Радев и Нинова. Радев е самостоятелна институция. В една демократична партия може да има доста отзиви и разногласия и те да се водят на висок звук. Полезно е за партията и за страната. По-лошо е когато няма разнообразни отзиви. Най-страшното е когато в една ръководеща партия организира конгреса си като в Северна Корея ", това сподели Елена Йончева в изявление за bTV.
Според нея " България беше очернена, само че не нашата България, а тази на Бойко Борисов, който я сътвори. Той сподели, че не е чувал по-чудовищни неща, само че самичък ги сътвори. Това следствие гради ниско доверие сред институциите. Американското посолство и Брюксел предложиха помощта си. Ние имаме потенциала, имаме неповторими криминалисти и експерти, само че хората им нямат доверие. "
" През 2006 години бяхме на едно място по независимост на медиите с Франция, а в този момент се нареждаме някъде към Конго. Очернени сме. Призовахме в това следствие да се включат непознати органи. Доверието в институциите е доста ниско и едно интернационално присъединяване щеше единствено да способства. Аз нямам подозрение, че нямаме положителни специалисти, само че погледнете обществените мрежи и всеобщото мнение по въпроса. В една естествена правова страна не е нужно да идват специалисти ", добави още Йончева.
" Аз ще ви кажа какво чудовищно нещо е прочел Борисов. В американски медии написа, че чиновници във всички клонове на държавното управление са забъркани в корупционни практики. Цитиран е отчета на Държавния департамент от предходната година. Липсва държавност ", продължи тя.
Попитана дали се реже от заплатите на депутатите, когато не вървят на работа в Народното събрание, Йончева отговори еднопосочно, че липсват единствено и само по уважителни аргументи.
Йончева се изнерви, когато водещият я попита дали в миналото е имала взаимна офшорна компания с Цветан Василев, поради изказванията на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, че тя има такава.
" Осъдих Борисов, а в този момент Делян Добрев ме съди, тъй като съм била изнесла информация за " Кумгейт ". Аз нямам офшорна компания с Цветан Цветанов и в никакъв случай не съм имала такава. Работила съм в ТВ7 и единствените средства, с които съм боравила са техниката, която се поръчвали за там ", сподели още депутатката от Българска социалистическа партия.
" Имам компания с госпожа Блъскова. Тази компания е купувала техническа екипировка. Ще осъдя и Делян Добрев, както и Цветан Цветанов, както осъдих Борисов за клюка. Всеки път, когато покажем спекулация, аз съм заплашвана, че ще бъда съдена ", добави още Йончева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР