Няма съмнение, повечето лидери прекрасно знаят какво трябва да правят.

...
Няма съмнение, повечето лидери прекрасно знаят какво трябва да правят.
Коментари Харесай

Избягвайте тези 3 неща, за да сте успешни лидери

Няма подозрение, множеството водачи прелестно знаят какво би трябвало да вършат. Съвсем не е по този начин с нещата, които не трябва да вършат. И навръх това би трябвало да се учат. Тук ще опиша за три най-често срещани неточности.

1. Прибързват и омаловажават непознатите хрумвания

Среща се при водачите, привикнали да управляват парада. Изключително мъчно им е, до момента в който слушат непознатите хрумвания, да не споделят: (а) " Вече знам това ", и (б) " Има по-добър метод ".

Представете си, че сте моят основен изпълнителен шеф и аз преди малко съм пристигнал при вас с концепция, която намирате за доста добра. Вместо да кажете " Страхотно! " и да спрете дотук, вие продължавате: " Добре, само че за какво не го направиш по този метод ". Така може да подобрите наличието на моята концепция с 5%, само че намалявате ангажираността ми към осъществяването є с 50%, тъй като ми отнемате собствеността върху нея. Колкото по-нависоко се изкачвате в организацията, толкоз повече би трябвало да вършиме другите хора спечелили и да не мислите толкоз за себе си.

2. Правят деструктивни мнения

Това са тези режещи, саркастични забележки, които водачите изричат всеки ден съзнателно или не, които не вършат нищо друго, с изключение на да скапват настроението на хората, да ги нараняват. Преди да изречете и дума, се запитайте ще помогне ли този коментар на вашите клиенти, на компанията, на индивида, с който или за който говорите. Ако отговорът е не, затваряйте си устата.

3. Превръщат минусите си в добродетели

Всеки от нас има сбирка от държания, които дефинира като " себе си ". Да се промени, би означавало да тръгне против най-дълбоката, най-истинската си същина. Тази неправилна преданост към нашия темперамент е една от най-сериозните спънки да създадем позитивна дълготрайна смяна в държанието си. Когато усетите, че се съпротивлявате против смяната, тъй като се придържате към подправена или безсмислена визия за себе си, помнете, че ефикасното водачество в последна сметка не визира вас. Засяга това, което другите мислят за вас.

Маршъл Голдсмит, инструктор по мениджмънт, работил с над 80 основни изпълнителни шефове в разнообразни корпорации по света. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР