Няма съмнение, че учениците ще се върнат в класните стаи,

...
Няма съмнение, че учениците ще се върнат в класните стаи,
Коментари Харесай

Вълчев: Надявам се учениците да прояват зрялост и да не посещават моловете

 Няма подозрение, че учениците ще се върнат в класните стаи, само че и няма подозрение, че ще продължи образованието в електронна среда. Всяка една грипна почивка оттук насетне ще бъде работа в електронна среда. Това сподели просветителният министър Красимир Вълчев.

Образователните системи през идващите години ще продължат това, което стартира да се случва – да търсят ефикасния микс сред електронно и присъствено образование. В момента огромна част от студентите и преди пандемията работиха с електронни платформи, разяснява Вълчев.

Пандемичната обстановка продължава, би трябвало да съблюдаваме ограниченията за отдалеченост, да бъдем оптимално внимателни, защото здравето е най-важно. Затова и в системата на учебното и висшето обучение избрахме учениците и студентите да се върнат присъствено за най-важните и неотложните действия, които не могат да се проведат пълноценно в електронна среда.

На въпрос дали около отварянето на моловете от понеделник съществува риск огромен брой от учениците да се съберат на групи в тях, министър Вълчев съобщи, че има известна паника в тази посока.

,,За малолетните възпитаници отговорността се носи от родителите, само че за по-големите възпитаници се надявам да имат тази зрялост и да не го вършат. Ето за какво когато отворят порти и учебните заведения, преподавателите ще би трябвало да изнесат къси беседи пред класа за обстановката, в която се намираме, и какво е целесъобразно и какво не е целесъобразно да се прави``, коментира Красимир Вълчев.

Училищата се почистват и са доста по-безопасни, в сравнение с визитата на един магазин, тъй че не виждам заплаха за провеждането на изпитите.

Учениците ще би трябвало да идват с маски, само че на изпитите евентуално ще ги смъкват, сподели министърът.

Висшите учебни заведения взеха решение за повече специалности да одобряват с оценките от държавните зрелостни изпити. Те са добра препоръка, дават отклик сред положителните, отличните и не толкоз положителните възпитаници и могат да служат за оценка за банкет, изясни Вълчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР