Няма съмнение, че продажбата на активите на ЧЕЗ в България

...
Няма съмнение, че продажбата на активите на ЧЕЗ в България
Коментари Харесай

КЕВР: Категорично спазваме закона при сделката за ЧЕЗ и не можем да се намесим

Няма подозрение, че продажбата на активите на ЧЕЗ в България провокира голям интерес.

Това съобщи на специфичен брифинг ръководителят на КЕВР Иван Иванов, който разяснява горещата тематика за договорката за ЧЕЗ. "Искам безапелационни да заявя, че комисията се управлява единствено и само от закона. В хода на процедурата по договорката, КЕВР може да вземе отношение в два случая. При тази договорка комисията не може да се намеси, тъй като сдружението се продава в целокупност и не се залагат неговите активи за лицензионната му активност - това са двата случая, при които можем да се намесим. Това споделя закона. Трябва да се търсят други нормативни актове. Сделката към момента не е финализирана. Ако тя бъде финализирана, тогава КЕВР има доста ясно написани правила, по които да управлява сигурността на доставките и качеството на услугите. ДАНС, финансово разузнаване, Национална агенция за приходите - обърнете се към тях по въпросите за финансирането на договорката. Ние можем да вземем отношение единствено за лицензионната активност. Имало е и други такива случаи - притежателите се сменят, само че лиценза се резервира ", даде образец Иванов.

"Ние сме длъжни да спазим закона и нормативните актове, както вършат всички български жители и нституции. Българските жители и бизнес би трябвало да бъдат спокойни, че няма да има катаклизми при определянето на електрическата енергия доставяна от ЧЕЗ. Заемът, който ще вземе госпожа Върбакова, няма да натоварвава българските жители и няма да бъде изплащан от активността на ЧЕЗ. Вчера споделих на господин президента същото - КЕВР не може да се намеси в процедурата. Уверих го също по този начин, че строго ще ревизираме ЧЕЗ, с цел да се подсигурява сигурността на доставките на ток ", безапелационен беше той.

Иванов разяснява и тежката зимна конюнктура. "Електроенергийната система на България се оправя ослепително в затруднената зимна конюнктура. Всички предприятия работят отлично ", разкри той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР