Няма съмнение, че президентът Еманюел Макрон иска да надене мантията

...
Няма съмнение, че президентът Еманюел Макрон иска да надене мантията
Коментари Харесай

Макрон се взе за Наполеон, колко далеч е готов да поведе Европа?

Няма подозрение, че президентът Еманюел Макрон желае да надене мантията на световен водач и да задейства отслабващата поддръжка на Запада за Украйна, само че френската политика ще направи тази роля сложна за осъществяване, разяснява " Политико ", цитира OFFnews.bg.

Докато украинските сили са изтласкани на бойното поле, а несигурността във връзка с западната военна помощ продължава, Макрон се опита да обърне хода на събитията, като съобщи пред кореспонденти, че " Европа е заложена на карта ". В понеделник той даде обещание нов подтик за доставката на артилерийските снаряди, подмятна концепцията за западни ботуши в Украйна и разгласи нова коалиция за ракети с огромен обхват.

Макрон очевидно се показва за общественик, който може да се намеси в обстановката по образеца на италианския президент Марио Драги, който се прочу с това, че стабилизира изпадналата в рецесия еврозона с обещанието си да направи " каквото е належащо ". Всъщност Макрон повтори тъкмо тази фраза в понеделник:  " Решени сме да създадем каквото е належащо за толкоз дълго, колкото е належащо. "

Следователно въпросът е: Колко надалеч е подготвен да стигне Макрон този път? В последна сметка предходната му възвишена изразителност във връзка с Украйна не беше подкрепена с дейности. Най-важното е може ли той да надделее в качеството си на западен водач, в случай че не успее да увлече със себе си Франция?

Всички френски опозиционни сили към този момент са се обединили против него. Марин Льо Пен от крайната десница жигосах изказванието му, че западните войски в Украйна " не трябва да се изключват ", като игра с " живота на децата на (Франция) ", а водачът на крайната левица Жан-Люк Меленшон съобщи, че е " полуда " да се опълчва " една нуклеарна мощ на друга нуклеарна мощ ". По-масовите сили, като Социалистическата партия и консервативната " Републиканците ", също осъдиха огромната уста на френския президент.

Продължение в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР