Няма съмнение, че през лятото най-предпочитаните десерти са онези, които

...
Няма съмнение, че през лятото най-предпочитаните десерти са онези, които
Коментари Харесай

Защо мелбата се казва мелба

Няма подозрение, че през лятото най-предпочитаните десерти са тези, които ни разхлаждат. По безусловно същия метод няма подозрение, че и сладоледът във всичките му вариации е повсеместен любим.
 Родината на сладоледа не е Италия
Родината на сладоледа не е Италия

Ето по какъв начин и къде стартира всичко

Мелбата пък е извънредно обикновен, само че идеален десерт от узрели праскови, ванилов сладолед и малиново пюре. И тъкмо в този момент е времето да й се любуваме.

Но за какво се споделя мелба? Десертът, който към този момент повече от 100 години участва в менютата на всички заведения за хранене по света, е основан в чест на прославена оперна певица. Мелба е театралният псевдоним на австралийката Хелън Мичъл, една от великите примадони на XIX век, написа My Parisian Kitchen.
 Снимка 491270

Любимата на милиони хора по света " Мелба " се ражда след инцидентната среща сред нея и именития френски готвач Огюст Ескофие в лондонския хотел Savoy.
 Сладоледът и за какво не трябва да го замразяваме наново
Защо не трябва за замразяваме наново сладоледа

Тънкостите в производството на този апетитен десерт

А коя е оперната дива Нели Мелба ли? Звезда, спечелила сърцата на хиляди поклонници на оперното изкуство.

За огромно страдание на същите тези хиляди поклонници на операта и макар съществуването на грамофона по това време, записи на нейния несравним глас не са съхранени. Затова и през днешния ден името на известната певица се свързва най-много с известния десерт.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР