Няма съмнение, че изкуственият интелект (AI) ще промени работната сила.

...
Няма съмнение, че изкуственият интелект (AI) ще промени работната сила.
Коментари Харесай

Умeниятa, ĸoитo ни тpябвaт cпopeд Місrоѕоft, зa дa нe ни измecтят poбoтитe

Няма подозрение, че изкуственият разсъдък (AI) ще промени работната мощ. Вече има страни и компании, които се възползват от новата технология, само че се чака консолидираното на нововъведението занапред да следва.

Четири от пет водачи на корпорации от тихоокеанския район в Азия считат, че автоматизацията ще промени метода, по който действат компаниите им. Това се споделя в отчет на Microsoft, написа CNBC.

Според проучването повече от 15% от чиновниците считат, че AI няма да окаже сериозен резултат върху работата им. А 77% чакат техният шеф да им помогне да се приспособяват към измененията.

По думите на ръководещия шеф на Microsoft за Сингапур, Кевин Уо, обстановката за служащите е сложна. Но той е сигурен, че те могат да отговорят на изменящата се работна среда.

" Вече отговорността не е единствено на работодателя ", сподели Уо, като изясни, че доста компании ни смогват да преквалифицират всичките си чиновници по едно и също време. Работниците сами би трябвало да поемат самодейността и да се осведомят.

Ще се търсят 3 умения

Според отчета на софтуерната компания до 2021 година ще има обилие от обичайни умения, като въвеждане на данни, броене, връзка и други механични действия. Те обаче няма да бъдат толкоз нужни на пазара на труда.

От друга страна ще има недостиг на когнитивни, обществени и софтуерни умения. От следните 3 умения ще има най-голяма потребност в бизнеса:
цифрови уменияаналитични способностистремеж за спомагателна подготовка и образование
По думите на Кевин Уо чиновниците би трябвало да са подготвени да се записват на курсове, да получават нови познания и да се подложат на " непрестанно учене ".

" Мисля, че е належащо да се концентрират повече върху умения, свързани с мисленето ", споделя още той, базирайки се на метода за решение на проблеми. Той се състои от формулировка, хрумвания, първообраз и тест.

Работа в екип

Уо поучава да се ограждаме с хора, които също желаят да съумяват. Важно е да имаме поддръжката на някой, тъй като да опитваме сами да реализираме нещо е доста по-трудно. Когато има екип и всички усещат, че е нужна смяна, това оказва помощ за самостоятелната настройка и реализиране на желаните резултати, изяснява още той.

Креативността е наложителна

Главния цифров шеф на енергийната компания Sembcorp, Матю Фридман, творчеството, както и работата в екип са в основата на триумфа.

Той споделя, че когато интервюират хора им слагат проблеми, които би трябвало да решат. Така правят оценка какъв брой изобретателно могат да подходят в комплицирана обстановка.

 

money.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР