Няма рискове за екипажа на стацията, уверяват от РоскосмосЕдин от

...
Няма рискове за екипажа на стацията, уверяват от РоскосмосЕдин от
Коментари Харесай

Русия съобщава за компютърен бъг на МКС

Няма опасности за екипажа на стацията, твърдят от Роскосмос

Един от трите компютъра в съветския модул на МКС е претърпял срив (снимка: НАСА)

Руската галактическа организация твърди, че един от компютрите на Международната галактическа станция не действа добре. Въпреки това казусът не основава никакви опасности за екипажа.

Роскосмос съобщи във вторник, че един от трите компютъра в съветския модул на станцията е претърпял срив. Руските полетни админи възнамеряват да го рестартират в четвъртък.

Агенцията акцентира, че компютърният проблем няма да засегне екипажа на станцията – Серена Унон-Канцлер от НАСА, съветския космонавт Сергей Прокопиев и немския му сътрудник Александър Герст. Другите два компютъра на борда могат да поддържат работата на станцията.
още по тематиката
Проблемът се яви след проваленото изпращане на нов екипаж на станцията предишния месец. Астронавтът на НАСА Ник Хага и космонавтът на Роскосмос Алексей Овчинин се приземиха безвредно в степите на Казахстан.

Руската ракета Союз претърпя щета две минути след излитането от космодрума Байконур на 11 октомври. Следващият екипаж ще бъде изпратен към Международната галактическа станция при започване на декември тази година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР