Няма риск от загуба на средства по оперативна програма Региони

...
Няма риск от загуба на средства по оперативна програма Региони
Коментари Харесай

Няма риск от загуба на евросредства по програма Региони в растеж

Няма риск от загуба на средства по оперативна стратегия " Региони в напредък " (ОПРР) 2014-2020 година към края на 2019 година по правилото за автоматизирано освобождение. Това заяви заместник-министърът на районното развиване и началник на ръководещия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” Деница Николова по време на 14-тото съвещание на Комитета за наблюдаване на европейската стратегия.

Сред участниците в него бяха Рейчъл Бюмонт – заместник-началник на отдела за България, Хърватия и Словения в Европейската комисия и Йо Говаертс от Генерална дирекция " Регионална и градска политика " в Европейска комисия.

Към днешна дата е контрактуван над 86% от общия запас на Оперативна програма “Регионално развитие”, който надвишава 3 милиарда лева

Сключени са 587 контракта за над 2.5 милиарда лева Разплатени са 45% от контрактуваните средства, а 24% са сертифицираните разноски към Европейска комисия.

Ключов акцент по програмата в идващите години ще е реализацията на плановете с финансови принадлежности. За тях е заделен запас в размер на 370 млн. лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР