Няма риск от нарушаване на водоснабдяването в София, ако вода

...
Няма риск от нарушаване на водоснабдяването в София, ако вода
Коментари Харесай

Софийска вода: Не очакваме да има какъвто и да е режим на водата в столицата

Няма риск от нарушение на водоснабдяването в София, в случай че вода се пренасочва от язовир " Бели Искър " към  Перник, заяви в изявление за bTV Васил Тренев, изпълнителен шеф на " Софийска вода ".
„ Нивото на автоматизация в сдружението следва положителните международни практики. Ние следим от самото начало в онлайн режим какви са наляганията и потоците. Гарантирам, че няма да има нарушение на водоснабдяването на столичани “, съобщи Тренев.
Той изясни, че стената на язовир „ Бели Искър “ е в отчасти работоспособно положение, което значи, че тя може да работи при избрани размери от водни количества. Язовирът може да бъде цялостен към 80%, което са към 13 милиона кубика.
Васил Тренев направи уточнението, че водните количества са динамична големина и всекидневно се трансформират. По данни от през вчерашния ден, 20 януари, в язовир „ Бели Искър “ има 9 милиона кубика вода.
„ Около 75% от водните количества, които постъпват в София, идват от язовир „ Искър “, а към 25% - от „ Бели Искър “. При междинна консумация от към 12 милиона кубика на месец в столицата значи, че от „ Бели Искър “ получаваме сред 2,8 и 3 милиона кубика “, разясни Тренев.
Той не отхвърли, че съществува риск за язовирната стена на " Бели Искър " при естествени феномени, които не зависят от хората.
" Конкретно не мога да отговоря на въпроса за какво не е осъществен ремонт досега. Основният проблем в предишното беше собствеността. Текущото наставление за ремонт на стената е от 2016 година Предвидените ограничения са свързани с два идейни плана, като единият е на „ Софийска вода “, сподели още изпълнителният шеф на сдружението.
По думите му страната би трябвало да извърши ремонта в лицето на Държавната консолидационна компания, която е благосъстоятелност на Министерството на стопанската система.
„ Не чакаме да има какъвто и да е режим на водата в София, тъй като имаме опция да доставяме южните региони с вода от язовир „ Искър “, сподели от своя страна Станислав Станев, зам.-изпълнителен шеф на " Софийска вода ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР