Няма риск коронавирус да се пренесе чрез храна. Няма доказателства,

...
Няма риск коронавирус да се пренесе чрез храна. Няма доказателства,
Коментари Харесай

Десислава Танева: Коронавирус не може да се пренесе чрез храна

Няма риск ковид да се придвижи посредством храна. Няма доказателства, че това е допустимо. Следим мненията на институтите по света.
Това изрично съобщи земеделският министър Десислава Танева в ефира на Нова телевизия.

Становището е на Европейския орган по сигурност на храните, което бе препубликувано и от БАБХ. Пазицията на българската организация пристигна след разпоредените от Върховната административна прокуратура инспекции и засилен надзор над магазините и заведенията за бързо хранене. Епидемията от COVID-19 обаче не е учредена на хранителни инфекции, безапелационни са от БАБХ.

" Ние сме във време на здравна рецесия и пандемия. Опазването на здравето и поминъка на всеки оператор в страната е народен приоритет ", разяснява още Десислава Танева.

Сред написаните ограничения са съблюдаване на персоналната хигиена на личния състав и потребителите, потреблението на защитни средства за отбрана и дезинфектанти и нужната отдалеченост сред хората. Инспекторите, които правят формален надзор в обектите в страната строго наблюдават за спазването на ограниченията, твърдят от Агенцията по храните и допълват, че се съблюдава осъществяването на рекомендациите - храните, които се оферират неопаковани или в насипно положение, да бъдат съхранявани по метод, който попречва директния допир на клиента с тях (предпазна преграда - стъклена, плексигласова) или да са авансово самостоятелно пакетирани.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР