Няма решение. Очакваме да видим какво ще отговори служебният кабинет

...
Няма решение. Очакваме да видим какво ще отговори служебният кабинет
Коментари Харесай

Пламен Димитров след среща с премиера: Няма решение, очакваме отговор следващите седмици

Няма решение. Очакваме да забележим какво ще отговори служебният кабинет идващите седмици. Това сподели пред публицисти водачът на КНСБ Пламен Димитров след среща със служебния министър председател Гълъб Донев. Днес КНСБ стартира своята национална протестна акция " Да защитим приходите от инфлацията и работните места в рецесията! ". Очаква се акции да има в продължение на месец в обособените райони, предприятия и институции в страната.

 КНСБ блокира Триъгълника на властта в отбрана на приходите от инфлацията и работните места (снимки) Виж още

Димитров сподели, че са загатнали растежите на заплатите, които желаят, спомагателните средства за енергийно бедните и дефиницията на енергийна беднотия. Неговият отговор беше, че ще приказва с финансовия министър, ще търсят благоприятни условия, само че нямаме обещания, добави водачът на синдиката. Относно двете претенции на КНСБ за Зелената договорка Димитров сподели, че са получили " утвърдително отношение ".

Със сигурност ще имаме и други акции, секторни, районни изяви и изяви в обособени предприятия - там, където има най-тежки проблеми във връзка с приходите, съобщи Димитров. Като основен въпрос той дефинира приходите и работните места, които могат да бъдат застрашени вследствие възможното нерешаване на казуса с условията към България по Зелената договорка и казуса с газа. Газовите обезщетения беше другата тематика, която коментирахме, както и това, че някои предприятия даже и на 250 лв. за мегаватчас газ също няма да могат да устоят и най-вероятно ще стартират да освобождават служащи, означи Димитров. Той акцентира, че следва да се види какви отговори ще бъдат получени от финансовия министър и премиера във връзка с опцията за газови обезщетения.

Тръгваме на митинг и то доста мощен митинг, тъй като нещата не се вземат решение, съобщи ръководителят на Синдиката на българските учители Янка Такева. Според нея всеки, който пристигна на власт, доста ясно би трябвало да се съобрази с това, което оферират конфедерацията и главните ѝ членове. Чакайте ни на жълтите павета напълно скоро, сподели Такева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР